Konst på stan : Offentlig utsmyckning i Stockholm (ny utgåva) (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
1997-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
SAB
Iiv-cz Stockholm,I,Ii
ISBN
9789127065956
Konst på stan : Offentlig utsmyckning i Stockholm (ny utgåva) (kartonnage)

Konst på stan : Offentlig utsmyckning i Stockholm (ny utgåva)

Kartonnage Svenska, 1997-11-01

Slutsåld

Stockholm är rikt på offentlig konst. Lagom till att Stockholm blir kulturhuvudstad 1998 kommer här en guidebok för stockholmsflanörer och konstintresserade om stadens konstnärliga utsmyckning.

Boken ger beskrivningar stadsdel för stadsdel på de konstverk som kan ses på gator och torg, i tunnlar och parker, på husväggar och i kyrkor. Varje kapitel inleds med en karta där alla konstverken finns inprickade med nummer. Varje konstverks historia finns sedan beskriven med uppgifter om konstnär, tillkomstår och annat som kan vara av speciellt intresse. Bo Wingren har gått mycket noggrant till väga och här finns med allt från 1600-talsportaler och ankarslutar i Gamla stan till det allra senaste nämligen Kungliga Bibliotekets utsmyckning, som beräknas bli färdig hösten 1997.

Denna utgåva av Konst på stan är en utvidgning och omarbetning av Bo Wingrens tidigare Konst på stan (1984, 1986) men här har också tagits med alla de offentliga utsmyckningar som tillkommit under de senaste tio åren. Boken
är rikt illustrerad med fotografier i fyrfärg och även en del historiska bilder.

Bo Wingren är museiman och fil dr i konstvetenskap. Han har specialiserat sig på nordisk 1800- och 1900-talskonst. Han har tidigare utgivit Tillbaka till Normandie (1992) samt en mindre handbok Konst på stan (1984, 1986). Bo Wingren är kanslichef vid Stockholms konstråd som ansvarar för all offentlig konst i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Wingren

  • Resa i Normandie

    Bo Wingren

    Författaren reser genom Normandie i sällskap med poeter, konstnärer, erövrare och andra resenärer under olika tidsperioder. Här får man läsa om naturen med den rika växtligheten och närheten till kusten, den roll som området spelat i historien, li...