Sluta svälta : Handbok för dig som kämpar mot anorexi (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
1998-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
216 x 140 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Vlab
ISBN
9789127071292

Sluta svälta : Handbok för dig som kämpar mot anorexi

Kartonnage,  Svenska, 1998-03-01

Slutsåld

Denna svenska självhjälpsbok vänder sig direkt till den som lider av denna ätstörning. Läsaren får en mängd information, tips och konkreta övningsuppgifter för både kropp och själ. I ett kapitel ger en f d anorektiker sin personliga berättelse om hur det var att leva med sjukdomen och hur tillfrisknandet inleddes.

Sluta svälta och bekämpa anorexi är lättare sagt än gjort. Men det går att bli fri från sjukdomen av egen kraft. Det som behövs är att någon går vid den drabbades sida och förklarar vad som händer, med kroppen och med själen, när en människa utsätter sig för svält och när hon försöker ta sig ur detta tillstånd. Den här boken är en hjälpinsats av just det slaget.

Anorektiker står ofta paradoxalt ensamma i sin kamp. De är mitt uppe i något som ingen annan egentligen kan förstå, och som alla dessutom tar tydligt avstånd ifrån. De längtar efter att bli fria, men hur det skall gå till vet de inte.

Den här boken är upplagd som en tänkt gemensam vandring, där den drabbade tillsammans med författaren färdas mot slutmålet: ett liv där man verkligen är fri att bestämma över sig själv. Under vandringen får läsaren en mängd information, tips och konkreta övningsuppgifter. I ett kapitel ger en f d anorektiker sin personliga berättelse om hur det var att leva med sjukdomen och hur tillfrisknandet inleddes. Boken avslutas med ett appendix där författaren går igenom medicinska fakta och olika behandlingsmöjligheter i Sverige.

Heléne Glant är psykoterapeut och har arbetat intensivt med ätstörningar i mer än 15 års tid. Hon menar att den som lider av självsvält har ett stort behov av att få resonera med någon annan och att bli tagen på allvar. Hennes förra bok, Sluta hetsäta. Handbok för dig som vågar försöka själv (1993), har lästs av många drabbade. Den används också vid kliniker och mottagningar som en del av behandlingen mot bulimi.

Heléne Glant, socionom och leg. psykoterapeut, är utvecklingschef vid Specialenheten för anorexi/bulimi vid Löwenströmska sjukhuset utanför Stockholm. Författarens förra bok, Sluta hetsäta används vid kliniker och mottagningar som en del av behandlingen mot bulimi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Heléne Glant