De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
1998-05-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Per Rungren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The ten dumbest mistakes smart people make and how to avoid them.
Medarbetare
DEWOLF, ROSE
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
200 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127071438
De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör (pocket)

De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 1998-05-01

Slutsåld

I vårt tänkande styrs vi ofta av orealistiska föreställningar om vår omvärld och oss själva. Detta får till följd att vi gör missbedömingar som färgar vårt beslutsfattande. För att komma ifrån sådana vrångbilder av verkligheten har Freeman och DeWolf sammanställt en lista på de vanligaste misstagen som vi gör. Översättning Per Rundgren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Man känner igen sig både här och där.
  JonnyRocker, 17 augusti 2006

  Som tidigare skrivet så innehåller boken många vardagliga situationer men speglade på ett sätt som får en att förstå vad man kanske gör för fel och har för brister. Jag kan knappast påstå att samtliga dessa tio fel är stora problem för mig men några av dom stämmer in. Jag kan rekommendera att läsa boken i lagom tempo, kanske ett kapitel i taget och sedan reflektera över vad man läst i det vanliga livet. Detta gör att man kan öva sig på att undvika sina "misstag".
  I övrigt mycket lättläst... Läs hela recensionen

 2. Godkänd

  Även om boken tar upp saker som borde höra till någon slags allmänbildning, så får vissa avsnitt ändå mig att tänka till över min situation. Författaren beskriver bl a höna-pöna-syndromet då man lätt tror att himlen ska rasa ner och pojken som är positiv då han får hästdynga i present - "Med så här mycket hästdynga måste det finnas en ponny någonstans!"

 3. Nyckeln till det mentala låset
  Tekla, 30 januari 2005

  Den här boken är enkelt skriven, och genom att bara läsa om de saker man oftast gör fel, inser man hur fel det är, och genast börjar man fundera på det... och i eget fall arbeta på en förändring.

 4. Duger
  Denis Anusic, 5 december 2004

  Inget speciellt och revolutionerande hittar man i den här boken. Den beskriver våra vardagliga problem och fel som vi gör men inte reflekterar över dem. Tyvärr tänker man inte mycket mer på dessa små fel efter man har läst boken.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

I vårt tänkande styrs vi ofta av orealistiska föreställningar om vår omvärld och oss själva. Detta får till följd att vi gör missbedömingar som blir alltmer besvärande för oss och som färgar allt större områden av vårt beslutsfattande. För att komma ifrån sådana vrångbilder av verkligheten har Freeman och DeWolf sammanställt en lista på de vanligaste misstagen som vi gör. De presenterar också flera enkla tekniker som man kan använda sig av för att öka förmågan att tänka klart och förhindra felbedömningar och fel.