Uppbrott från jorden : Universums öde, del 1 (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
1998-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
220 x 144 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc,u
ISBN
9789127072855
Uppbrott från jorden : Universums öde, del 1 (kartonnage)

Uppbrott från jorden : Universums öde, del 1

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 1998-09-01

Slutsåld

"År 2079 försvinner fraktskeppet Morning Star spårlöst efter en dramatisk start från Mars. Morning Star är ett litet, relativt omodernt fraktskepp i BetaMaxklass. 17 500 ton jordvikt. Ägare och skeppare: Len Renberg, Tule, Jorden./?/
Alla försök att spåra och anropa skeppet misslyckas. Tre Jordår senare förklaras Morning Star som officiellt förlorat.
Detta är vad som verkligen hände. Skepparen Len Renbergs egen berättelse, registrerad på skeppsdatorn i Morning Star."

Len Renberg föds i Tule på Grönland år 2046. Jorden är förödd av miljöförstöring och kärnvapenkrig. Tule, liksom hela jorden och vårt solsystem, behärskas av ett företag, Amalgamated. Det kontrollerar det mesta; från detaljer i människors vardagsliv till instruktioner kring uranbrytningen på Mars.

Len Renberg har svårt att förlika sig med livet på jorden. Och ett meddelande från yttre rymden hjälper honom att fatta ett svårt beslut: han ska söka sig en ny tillvaro i en annan galax - Andromeda.

Uppbrott från jorden utkom första gången 1979 och är del 1 i George Johanssons spännande science fiction-serie Universums öde.

George Johansson. Journalist och författare. Har gett ut en lång rad bilderböcker, ungdomsböcker och faktaböcker. Bl. a. böckerna om Mulle Meck, den August-nominerade Chessman, Vägen genom T (tillsammans med Börje Isakson) och Jag kan flyga.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Uppbrott från jorden : Universums öde, del 1. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra inledning av bokserien Universums öde
    Andreas Sellfors, 21 juli 2020

    Så mina damer och herrar! Direkt i början av den här recensionen av Uppbrott Från Jorden, som är första delen av George Johansson klassiska Science Fictions serie Universums öde, bör det sägas att jag bedömer en upplaga som inte längre går att köpa. Jag säger det framförallt utifrån att Eloso Förlag lagom till bokens 40:års jubileum under 2018 gav ut den igen i en liten nyare version. Vilket jag har för avsikt att ge min åsikt om, när jag lyckats låna ett exemplar på Stockholms stadsbibliotek... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av George Johansson