Drömtydning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samlade skrifter av Sigmund Freud (del 2)
Antal sidor
714
Utgivningsdatum
2002-08-01
Upplaga
2. utg.
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
John Landquist
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Die Traumdeutung
Medarbetare
Read, Herbert
Dimensioner
205 x 135 x 45 mm
Vikt
780 g
SAB
Docba,Doeg
ISBN
9789127074019
Drömtydning (häftad)

Drömtydning

(2 röster)
Häftad Svenska, 2002-08-01
319
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Drömtydning lade Freud år 1900 grunden till det som kom att bli psykoanalysen. Boken präglas i hög grad av Freuds skarpa iakttagelseförmåga, hans träffsäkra intuition och glödande entusiasm. Här presenterar han för första gången sina djärva tankar om människans drömliv och omedvetna processer - en utmaning såväl för den psykologiska och filosofiska forskningen som för människans vardagliga självförståelse. Freud själv kallade drömtydningen för "kungsvägen till det omedvetna" och gav den en nyckelroll i psykoanalytisk teori.

Freuds idéer möttes till en början - som så många andra revolutionerande tankegångar - av skepsis. Men Freud vann respekt. Hans drömanalys var ingen vidskeplig drömmystik. Med utgångspunkt i ett rikt drömmaterial - sitt eget och andras - lade han fram sin tolkning av drömmarnas innebörd och deras samband med det omedvetna själslivet. Freud upptäckte att drömmen har ett latent innehåll, dolt bakom drömberättelsen och det manifesta innehållet. Genom fritt associerande kan det latenta dröminnehållet frigöras. Numera har många av Freuds teorier blivit en självklar del av vårt tänkande.

Denna mjukbandsutgåva återger texten i det svenska standardverket Samlade skrifter, som försetts med en gemensam terminologi, utförliga inledningar och en redaktionell notapparat. Tidigare svenska utgåvor av Drömtydning har inte varit kompletta.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Drömtydning
  2. +
  3. Fallstudier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallstudier av Sigmund Freud (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sigmund Freud