Teori för psykosocialt arbete (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2001-04-01
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Johnsson, Lisbeth (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
222 x 160 x 13 mm
Vikt
460 g
SAB
Oaa,Ohf
ISBN
9789127075818
Teori för psykosocialt arbete (kartonnage)

Teori för psykosocialt arbete

Kartonnage Svenska, 2001-04-01
489
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Teori för psykosocialt arbete är den första och hittills enda svenska fackbok som försöker beskriva en sammanhängande teori för det psykosociala arbetet, dvs allt behandlingsarbete där man tar hänsyn till människors dubbla verklighet den yttre samhälleliga och den inre personliga.

Med utgångspunkt i systemteori och psykodynamisk teori utvecklar författarna begrepp och modeller som kan utgöra arbetsinstrument för behandlaren. Stor vikt läggs vid behandlarens ansvar att handla inte bara förstå och analysera. I boken ges rikligt med exempel på hur teorin kan användas i det praktiska psykosociala arbetet.

Ingen teori för socialt/psykosocialt arbete kan göra anspråk på fullständighet. Tvärtom måste en sådan teori stå öppen för nytillkommet material. Denna tredje utgåva av boken är en bearbetning och utvidgning av de tidigare. Resultat har inarbetats från flera empiriska forskningsprojekt som författarna genomfört. Likaså har boken kompletterats med ny kunskap som är genererad från den praktiska tillämpningen av teorin och av annan teori- och metodutveckling som ägt rum inom området under det senaste decenniet.

Teori för psykosocialt arbete riktar sig till studerande i socialt arbete och närliggande områden samt till yrkesverksamma inom socialtjänst, hälso- och sjukvård och omsorg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teori för psykosocialt arbete
  2. +
  3. Förluster : om sorg och livsomställning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förluster : om sorg och livsomställning av Barbro Lennéer Axelson (häftad).

Köp båda 2 för 848 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Teori för psykosocialt arbete