Från neuron till neuros : En introduktion till modern biologisk psykologi (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2000-08-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Illustrationer
ill.
Dimensioner
334 x 153 x 20 mm
Vikt
660 g
SAB
Dod,Vef
ISBN
9789127080515
Från neuron till neuros : En introduktion till modern biologisk psykologi (kartonnage)

Från neuron till neuros : En introduktion till modern biologisk psykologi

(2 röster)
Kartonnage Svenska, 2000-08-01
380
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Få forskningsområden har på senare år varit så expansiva och omdebatterade som det neurovetenskapliga. I Från neuron till neuros får vi grundläggande kunskaper om hjärnans anatomi och arbetssätt samtidigt som de senaste forskningsrönen och fascinerande nya tekniska möjligheter att studera hjärnans funktion tas upp.

Länge har det förefallit som om företrädare för biologi och psykologi har haft helt skilda sätt att se på människans utveckling. Denna bok vill ge en samlad bild som tar hänsyn till både biologi och psykologi och försöker nå en syntes av de olika synsätten. Boken utkom i en första upplaga 1988, men är nu grundligt reviderad och delvis omdisponerad.

Förmågan och benägenheten att avläsa ansiktets uttryck är unik för människan och ett kapitel tar särskilt upp ansiktets neuropsykologi. Det intensiva samspelet mellan själ och kropp kan åskådliggöras genom att studera det känslomässiga centrumet i hjärnan, amygdala. Många känslomässiga störningar eller sjukdomstillstånd, t ex depressioner, kan idag knytas till förändringar av aktiviteten i amygdala och dess målorgan.

Minnesfunktioner och minneskapacitet, och därmed tillhörande diskussion om inlärning, spåkutveckling och språkkompetens är andra brännbara ämnen som behandlas.

Boken avslutas med en diskussion kring psykisk sjukdom, exemplifierat av schizofreni och depression, i ett neuro-biologiskt perspektiv.

Trots de komplicerade skeenden som skildras är Från neuron till neuros lättillgänglig. Texten innehåller ett flertal fallbeskrivningar och skildringar av berömda experiment och är skriven på ett sådant sätt att den kan läsas såväl av medicin- och psykologistuderande som av en intresserad allmänhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från neuron till neuros : En introduktion till modern biologisk psykologi
  2. +
  3. Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exempel på arbete med välmående och prestation, stress, smärta, substansberoende, ADHD och PTSD

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kan neurofeedback hjälpa hjärnan? : svenska exe... av Anna Gerge, Frida Johansson Metso, Pia Ahlstrand, Karin Duberg, Henning Laugesen (häftad).

Köp båda 2 för 609 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Från neuron till neuros : En introduktion...