Lära Kvinnor Leda Kvinnor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
182
Utgivningsdatum
2000-01-01
Upplaga
01
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
270 g
SAB
Dokaa,Qbab
ISBN
9789127081215

Lära Kvinnor Leda Kvinnor

Häftad,  Svenska, 2000-01-01
342
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en bok om kvinnors relationer och samarbete och vad som händer när kvinnor leder. Författaren, Barbro Dahlbom-Hall, har 30 års erfarenhet av chefs- och ledarskapsutveckling. För henne är ledarskap ett mycket vidare begrepp än en precisering av en organisatorisk företeelse. Det handlar om att lära sig att skapa förutsättningar för att få sina medarbetare med sig, att få dem att följa sig mot det mål man ställt upp. Att leda är väldigt ofta synonymt med att utveckla ett gott samarbete. Detta är utgångspunkten för Barbro Dahlbom-Halls resonemang om hur kvinnor kan lära sig att leda andra kvinnor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lära Kvinnor Leda Kvinnor
 2. +
 3. Chefen som kom ut ur sitt rum : så blir du en relationsfrämjande ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chefen som kom ut ur sitt rum : så blir du en r... av Nicolas Jacquemot (inbunden).

Köp båda 2 för 624 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Dahlbom-Hall

 • Att vara kvinna över sitt liv : 10 budord för dig som vill framåt

  Barbro Dahlbom-Hall

  "Att vara kvinna över sitt liv" är en omvälvande bok som ger kraft och mod åt kvinnor som vill framåt. Tio enkla budord - en vägledning i konsten att ta makten över och ge sig själv rätten att styra vilken riktning livet ska ta. I den hä...

 • Ich bin der Boss

  Barbro Dahlbom-Hall

  Ade, stille Depression, geduldiges Hoffen, wirkungsloses Einfühlen: Frauen finden zunehmend Geschmack an der Macht. Dieses Buch begibt sich auf den Kampfplatz, auch Arbeitswelt genannt. Mÿnner kennen sich da aus ? schlieÿlich haben sie die Spie...

Övrig information

Det här är en bok om kvinnors relationer och samarbete och vad som händer när kvinnor leder. Författaren, Barbro Dahlbom-Hall, har 30 års erfarenhet av chefs- och ledarskapsutveckling. För henne är ledarskap ett mycket vidare begrepp än en precisering av en organisatorisk företeelse. Det handlar om att lära sig att skapa förutsättningar för att få sina medarbetare med sig, att få dem att följa sig mot det mål man ställt upp. Att leda är väldigt ofta synonymt med att utveckla ett gott samarbete. Detta är utgångspunkten för Barbro Dahlbom-Halls resonemang om hur kvinnor kan lära sig att leda andra kvinnor. Hon anser att man rent generellt kan säga att inga arbetar så bra ihop som kvinnor som mår bra tillsammans. Å andra sida finns det inga som arbetar så dåligt ihop som kvinnor som inte har det bra tillsammans. Verbet "lära" i bokens titel står för att få läsarna att bli medvetna, se mönster och förstå sammanhang. Att inte falla för andras utsagor och snäva fördömanden eller när man känner sin position hotad.
Sällan eller aldrig hör man män oroa sig för att det ska bli för många män på en arbetsplats eller att arbetsplatsen är för mansdominerad. Aldrig säger män "typiskt män" om andra män eller att män är "männens största fiende". Men alltför ofta säger kvinnor så här om andra kvinnor. Varför? Barbro Dahlbom-Hall menar att svaret på många frågor om hur kvinnor relaterar till andra kvinnor finns att hämta i historien och i ideologierna. Problemen, liksom åsikterna, har ärvts från en tid innan kvinnor var yrkesverksamma. Dagens kvinnor har inte fått börja sitt arbetsliv förutsättningslöst utan har burit med sig ett tungt arv av uppfattningar och känslor kring hur det är att samarbeta med andra kvinnor.

Boken är indelad i fem huvudavsnitt: (1) Historisk tillbakablick, (2) Kvinnligt beteende, (3) Kvinnors relationer, (4) När kvinnor leder och (5) Kvinnors utveckling. Framställningen är kryddad med många intressanta och belysande exempel från författarens mångåriga erfarenhet av att arbeta med kvinnors utveckling, både i Sverige och utomlands.