Sång till en fjäril (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2004-04-01
Upplaga
1. pocketutg.
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
180 x 111 x 5 mm
Vikt
75 g
SAB
uHc
ISBN
9789127087897
Sång till en fjäril (pocket)

Sång till en fjäril

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2004-04-01

Slutsåld

Innan allting börjar välkomnas vi till Nowhere Airlines, vi ska strax landa på samma flygplats som vi startade ifrån, Nolanda Airport. Guidade av 16-åriga Elsa Marie Davidsson dyker vi ned i Ingenstans, en helt vanlig svensk småstad, i Noboskolans klass 9B. Det är en bra klass. Fantastisk sammanhållning, tycker klassföreståndaren. Fast det är klart, alla kan ju inte vara lika framåt som Elsa Marie. Eller lika begåvade som Riina. Eller lika häftiga som Pepsi - Pepsi som är liv och död, som sätter alla flickors hjärtan i brand. I klassen går också Madeleine, som aldrig gör något väsen av sig, som är klumpig, tung och grå. Men mobbad, nej ... Inte i 9B, där förekommer inget sådant. Vad ingen anar är att i Madeleines hjärta brinner en eld, lika stark som hos någon annan. Hon vill synas. Hon vill hämnas. Hon vill få dem att aldrig glömma! Och när hon väl bestämmer sig är katastrofen ett faktum. Poeten och romanförfattaren Maria Küchen (tidigare Gummesson) har med Sång till en fjäril skrivit sin första ungdomsroman.

Maria Küchen, tidigare Gummesson, är poet och författare. Hon debuterade 1989 och har sedan dess givit ut ett antal diktsamlingar och romaner. 1997 kom hon ut med intervjuboken Välkommen till hjärtespalten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sång till en fjäril. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Talar både till ens känslor och förnuft.
    Petra Dessmark, 21 september 2007

    Vad händer då ingen vågar se sanningen om klass 9b?
    Detta är en smärtsamt ärlig och en oerhört välskriven berättelse som skakar om och griper tag. Küchen kan verkligen konsten att förmedla stämningar. Såväl personskildringarna och språket känns verklighetstrogna.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sång till en fjäril

Övrig information

Innan allting börjar välkomnas vi till Nowhere Airlines, vi ska strax landa på samma flygplats som vi startade ifrån, Nolanda Airport. Guidade av 16-åriga Elsa Marie Davidsson dyker vi ned i Ingenstans, en helt vanlig svensk småstad, i Noboskolans klass 9B. Det är en bra klass. Fantastisk sammanhållning, tycker klassföreståndaren. Fast det är klart, alla kan ju inte vara lika framåt som Elsa Marie. Eller lika begåvade som Riina. Eller lika häftiga som Pepsi - Pepsi som är liv och död, som sätter alla flickors hjärtan i brand.
I klassen går också Madeleine, som aldrig gör något väsen av sig, som är klumpig, tung och grå. Men mobbad, nej ... Inte i 9B, där förekommer inget sådant.

Vad ingen anar är att i Madeleines hjärta brinner en eld, lika stark som hos någon annan. Hon vill synas. Hon vill hämnas. Hon vill få dem att aldrig glömma! Och när hon väl bestämmer sig är katastrofen ett faktum.

Poeten och romanförfattaren Maria Küchen har med Sång till en fjäril skrivit sin första ungdomsroman.