Döden och pingvinen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2007-07-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Smert'postoronnego
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
160 g
SAB
Hce
ISBN
9789127087934
Döden och pingvinen (pocket)

Döden och pingvinen

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2007-07-01

Slutsåld

Ett litet tragikomiskt mästerverk
Daily Telegraph

Den gravallvarliga tonen fungerar perfekt och läsaren måste vara hårdhjärtad för att inte bli rörd av Viktors relation till sitt ovanliga husdjur.
The Times

Viktor är en hoppfull ukrainsk författare som har Misha, en tam pingvin, som enda sällskap. Han tjänar sitt uppehälle på att skriva dödsrunor för en tidning, men skulle mycket hellre skriva noveller. Viktor längtar efter att få se sina runor publicerade, men dessvärre envisas föremålen för dem med att fortsätta att leva. När han så äntligen ska få se ett av sina verk i tryck för första gången och han förväntansfullt slår upp tidningen, förbyts hans stolthet snabbt i skräck. Tillsammans med pingvinen Misha lockas han i en fälla från vilken det inte verkar finnas något sätt att fly.

Andrej Kurkovs debutroman Döden och pingvinen är en tragikomisk satir över dagens Ukraina.

Översättning Ylva Mörk
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Döden och pingvinen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Originell
  Nilla, 10 september 2010

  En otroligt annorlunda bok om Victor som bor tillsammans med pingvinen Misja som han fått av ett zoo på grund av att de hade platsbrist. Victor får ett jobb som dödsrunerförfattare, och blir i samma veva ofrivillig barnvakt till ett barn han inte känner.

  Intressant är bästa ordet för att beskriva den här romanen, och i mina vänners läsecirkel där vi var tre som läste den var den uppskattad av mig och en annan tjej. Den tredje tjejen var inte direkt imponerad... Hon saknade känslor fr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Andrej Kurkov

 • Varför ingen klappar igelkotten

  Andrej Kurkov

  Andrej Kurkov är en ukrainsk roman- och manusförfattare som skriver på ryska. Andrej har skrivit 20 romaner och 10 barnböcker. Hans skrifter publiceras regelbundet runt om i världen. Andrej är ofta inbjuden att leda workshops och avancerade kurser...

Bloggat om Döden och pingvinen