Brott och minne : Berättelser om grova brott i känslo- och minnesper (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
NoK pocket
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2002-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Wendt, Görel
Dimensioner
185 x 110 x 20 mm
Vikt
140 g
SAB
Oepa-c,Doeab
ISBN
9789127091856
Brott och minne : Berättelser om grova brott i känslo- och minnesper (pocket)

Brott och minne : Berättelser om grova brott i känslo- och minnesper

berättelser om grova brott i känslo- och minnespersperspektiv

Pocket Svenska, 2002-04-01

Slutsåld

Pappas flicka, Liket i garderoben, Mördade jag min sambo? är rubriker på några starka beskrivningar av känslor och minnen hos människor som varit med om svåra brott, antingen som brottsoffer eller gärningsmän. I berättelsens form skildras verkliga fall: mord, våldtäkt, incest, misshandel och tortyr. Genom intervjuer och fortlöpande kortfattade vetenskapliga kommentarer belyser författarna de känslor som väcks hos offer och gärningsmän och visar samtidigt hur minnet kan påverkas vid starkt traumatiska upplevelser. Detta är en bok som inte lämnar läsaren oberörd.

De enskilda berältelserna behandlar bland annat hur minnesstörningar kan uppstå vid skallskada eller outhärdlig skräck, hur barn och vuxna bär med sig upplevelser av sexuella övergrepp eller hur videovåld kan påverka våldsbeteende. En rad fenomen visar på konsekvenserna av traumatiska upplevelser i samband med brott såsom identitetsstörning, blockering av känslor och påträngande minnen. En teoretisk bakgrund ges i bokens introduktionskapitel.

Boken riktar sig till socialarbetare, poliser, jurister och personal inom vårdsektorn liksom till alla andra som vill vidga sin insikt om reaktioner och beteenden i samband med brott som för de flesta känns mycket främmande.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Brott och minne : Berättelser om grova br...