Dynamisk psykiatri (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
7
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Bonnevie, Andreas
Dimensioner
235 x 175 x 35 mm
Vikt
1160 g
SAB
Vl,Vlb
ISBN
9789127093362
Dynamisk psykiatri (inbunden)

Dynamisk psykiatri

i teori och praktik

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2003-03-01
569
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Dynamisk psykiatri är avsedd att vara en introduktion till psykiatrin och används vid utbildningen av läkare och psykologer liksom vid utbildningen till andra människovårdande yrken. Boken bygger på ett psykodynamiskt synsätt, dvs att kunskaper om personlighetsutvecklingen och om individens förmåga att hantera påfrestningar i livet ger oss bättre möjligheter att förstå den psykiskt sjukes föreställningsvärld.

Psykiatrin har utvecklats snabbt under senare år. Paradigmpendeln är sedan ett antal år på väg mot en mer naturvetenskaplig grundsyn. Den biologiska psykiatrin - inte minst i form av nya läkemedel - har öppnat för nya behandlingsmöjligheter. De dynamiska terapierna har kompletterats av kognitiva och beteendeterapeutiska metoder. Men oavsett vilken behandlingsinriktning som ger det bästa resultatet i det enskilda fallet, kommer alltid behovet av den dynamiska förståelsen av patientens upplevelsevärld och beteende att finnas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynamisk psykiatri
  2. +
  3. Kris och utveckling. Samt Katastrofpsykiatri och sena stressreaktioner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kris och utveckling. Samt Katastrofpsykiatri oc... av Johan Cullberg (häftad).

Köp båda 2 för 871 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dynamisk psykiatri