Dynamisk psykiatri (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2003-03-01
Upplaga
7
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Bonnevie, Andreas
Dimensioner
235 x 175 x 35 mm
Vikt
1160 g
SAB
Vl,Vlb
ISBN
9789127093362
Dynamisk psykiatri (inbunden)

Dynamisk psykiatri

i teori och praktik

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2003-03-01
608

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Dynamisk psykiatri är avsedd att vara en introduktion till psykiatrin och används vid utbildningen av läkare och psykologer liksom vid utbildningen till andra människovårdande yrken. Boken bygger på ett psykodynamiskt synsätt, dvs att kunskaper om personlighetsutvecklingen och om individens förmåga att hantera påfrestningar i livet ger oss bättre möjligheter att förstå den psykiskt sjukes föreställningsvärld.

Psykiatrin har utvecklats snabbt under senare år. Paradigmpendeln är sedan ett antal år på väg mot en mer naturvetenskaplig grundsyn. Den biologiska psykiatrin - inte minst i form av nya läkemedel - har öppnat för nya behandlingsmöjligheter. De dynamiska terapierna har kompletterats av kognitiva och beteendeterapeutiska metoder. Men oavsett vilken behandlingsinriktning som ger det bästa resultatet i det enskilda fallet, kommer alltid behovet av den dynamiska förståelsen av patientens upplevelsevärld och beteende att finnas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dynamisk psykiatri
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 808 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dynamisk psykiatri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gedigen
    L.B., 26 oktober 2020

    "Dynamisk Psykiatri" är en klassiker inom psykiatrin. Den verkar emellertid inte uppdateras längre (denna utgåva är från 2003). Icke desto mindre är det fortfarande ett imponerande verk, och i denna utgåva har Cullberg också tagit med några andra författare för att bredda perspektiven. Tonvikten ligger alltså på den dynamiska aspekten av de psykiska sjukdomarna. Cullberg vill att vi ska försöka förstå det som händer i patientens tanke- och upplevelsevärld, och att detta ger oss vida bättre fö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Cullberg