Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (0.4 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2003-04-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127094109
Dynamisk utvecklingspsykologi (e-bok)

Dynamisk utvecklingspsykologi (e-bok)

E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2003-04-25
369
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Dynamisk utvecklingspsykologi beskriver den psykologiska utvecklingen under främst barn- och ungdomsåren. En bärande tanke är att i ett relationsperspektiv följa hur personligheten grundläggs under förskoleåren och fortsätter att utvecklas och förändras genom livscykeln. Etablerade psykoanalytiska tankegångar beskrivs i ljuset av de senaste utvecklingspsykologiska forskningsrönen.

Författarens utgångspunkt är den s.k. normala utvecklingen. Men i återkommande avsnitt redogör han också översiktligt för hur psykologiska störningar kan uppstå. Andra viktiga inslag i boken handlar om förhållandet mellan barndomsupplevelser och utvecklingen under vuxenåren, liksom faderns och syskonens betydelse under barnets första år.

Gunnar Carlberg huvudlinje är att följa utvecklingen av drifter, jagfunktioner, objektrelationer och självet. Dessa fyra aspekter behandlas som separata utvecklingslinjer, som löper parallellt och i samspel med varandra. Utvecklingen under olika åldersperioder och könsidentitetsutvecklingen sammanfattas dessutom i tydliga översiktstabeller.

Gunnar Carlberg är leg. psykolog och leg. psykoterapeut, verksam vid Ericastiftelsen i Stockholm med forskning, kliniskt arbete och utbildning av barn- och ungdomsterapeuter. Han är också en ofta anlitad handledare och föreläsare vid ett flertal institutioner som arbetar med barn och ungdomar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Dynamisk utvecklingspsykologi