Livet Inte Plikt Utan Möjlighet : Den Avhumaniserade Människan (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Natur och Kultur
Dimensioner
210 x 139 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Dh
ISBN
9789127094345
Livet Inte Plikt Utan Möjlighet : Den Avhumaniserade Människan (häftad)

Livet Inte Plikt Utan Möjlighet : Den Avhumaniserade Människan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2003-01-01
262
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Att bara vara - som en Nalle Puh, en Pippi Långstrump, en Lille Prinsen, vilka alla tre lever utan förutfattade meningar om hur livet ska, måste eller bör levas - är redan i sig själv något meningsfullt.

Bengt Jacobsson är en medryckande författare som talar med oss om allt från svensk mentalitet, manligt och kvinnligt, den mätbara tiden till det oförutsägbara livet och konsten att leva. Det handlar om att engagera sig,att bilda meningsfulla samband i tillvaron och ta ansvar.

Med sin bok vill författaren försöka förmå oss att se förutsättningslöst på livet, som innehåller så mycket mer än stress, effektivitetssträvanden och rationalitet. Livet är också det stora djupa och dolda som omger oss utan att vi är medvetna om det - känslor, drömmar, intuition och medmänsklighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Jacobsson

Övrig information

Bengt Jacobsson är etnolog och författare. Han har arbetat med kulturhistoriska forskningsprojekt och som redaktör vid Nationalencyklopedin och Lexikon 2000. Numera är han främst verksam som föreläsare och utbildare i ämnen som etik och moral, livskvalitet och humanistiskt ledarskap