Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2004-04-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127095892
I skuggan av Sitare E-bok (e-bok)

I skuggan av Sitare E-bok (e-bok)

E-bok (PDF), Svenska, 2004-04-19
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
När Narges hittar en kvarglömd skinnjacka på pendeltåget förändras hennes liv. I jackans ficka ligger ett desperat brev från en ung kvinna - Sitare - som känner sig hotad för sin kärleks skull. Narges bestämmer sig för att söka upp jackans ägare, men Sitare är försvunnen och Narges börjar misstänka det värsta.

Samtidigt brottas Narges med egna problem. Inför grannar och vänner låtsas hon bo hos sin bror Nima och hans hustru, men sanningen är en annan. Den kärlek hon känner är dubbelt omöjlig och måste döljas för omvärlden.

Narges sökande efter Sitare ger henne nya erfarenheter under intensiva veckor. Vem är vän och vem är fiende? När sanningen om försvinnandet slutligen uppenbaras för Narges har hon tvingats granska sitt eget liv på ett avgörande sätt.

I skuggan av Sitare är en mångbottnad samtidsskildring som vågar utmana fördomar och förutfattade meningar.

Fateme Behros kom till Sverige som flykting från Iran 1983. Hon debuterade 1987 med romanen Som ödet vill, berättelsen om en iransk familjs flykt till Sverige. Den följdes 2001 av romanen Fångarnas kör om en ung kvinnas sökande efter frihet från förtryck. Fateme Behros har även medverkat i flera antologier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fateme Behros

 • Som ödet vill E-bok

  Fateme Behros

  Berättare i Som ödet vill är en iransk kvinna i yngre medelåldern. Hon och hennes familj tvingas fly från Iran några år efter att schahen störtats. Mannen som är lärare har suttit i fängelse en tid och kan inte längre arbeta eftersom han förföljs ...

 • Fångarnas kör E-bok

  Fateme Behros

  I sin roman, Fångarnas kör, skildrar Fateme Behros en ung iransk kvinnas möte med Sverige. Hon kommer inte som flykting utan som hustru till en iransk man som redan är bosatt här. Att invandrarmän hämtar sin hustru från hemlandet är inte ovanligt,...

Bloggat om I skuggan av Sitare E-bok