Ungdomar och identitet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Frisén, Ann (red.), Hwang, Philip (red.)
Dimensioner
215 x 144 x 23 mm
Vikt
420 g
SAB
Oabkba
ISBN
9789127096387

Ungdomar och identitet

(6 röster)
Inbunden, Svenska, 2006-06-01
336 kr
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vem är jag? Vem kommer jag att bli? Vad gör mig till en unik individ? Detta är några av de frågor som är centrala när det gäller identiteten. Vissa av dem brottas man med hela livet, men de är kanske som mest aktuella i de unga vuxenåren.

Antologin Ungdomar och identitetbelyser ungdomars identitetsutveckling ur ett både psykologiskt och ett socialkonstruktivistiskt perspektiv. Bland kapitelförfattarna kan nämnas James Marcia (en av de verkliga internationella tungviktarna inom utvecklingspsykologin), Jane Kroger (mycket framstående forskare och professor i psykologi), samt NoK-författarna Björn Wrangsjö (Tampas med tonåringar och Tonårstid) och Thomas Johansson (Makeovermani). Boken riktar sig främst till högskolestuderande inom psykologi, sociologi, pedagogik och genusvetenskap.
Ann Frisén är docent, forskare och lektor i psykologi.

Philip Hwang är professor i psykologi.

Båda är verksamma vid Psykologiska institutionen, Göteborgs universitet. De har skrivit flera böcker på Natur och Kultur, bland annat Ungdomspsykologi - utveckling och livsvillkor (2001).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ungdomar och identitet
  2. +
  3. Anknytningsteori : betydelsen av nära känslomässiga relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anknytningsteori : betydelsen av nära känslomäs... av Anders Broberg, Pehr Granqvist, Tord Ivarsson, Pia Risholm Mothander (inbunden).

Köp båda 2 för 813 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ungdomar och identitet

Övrig information

Vem är jag? Vem kommer jag att bli? Vad gör mig till en unik individ? Detta är några av de frågor som är centrala när det gäller identiteten. Vissa av dem brottas man med hela livet, men de är kanske som mest aktuella i de unga vuxenåren. Antologin Ungdomar och identitet belyser ungdomars identitetsutveckling ur ett både psykologiskt och ett socialkonstruktivistiskt perspektiv. Bland kapitelförfattarna kan nämnas James Marcia (en av de verkliga internationella tungviktarna inom utvecklingspsykologin), Jane Kroger (mycket framstående forskare och professor i psykologi), samt NoK-författarna Björn Wrangsjö (Tampas med tonåringar och Tonårstid) och Thomas Johansson (Makeovermani). Boken riktar sig främst till högskolestuderande inom psykologi, sociologi, pedagogik och genusvetenskap.