Titta vad jag kan! : Vad föräldrar behöver veta om barns utveckling (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2003-11-01
Upplaga
01
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Widén, Mats (fotograf), Skoog, Anna (fotograf), Blennow, Margareta, Alfvén, Malin
Illustratör/Fotograf
Ingela Peterson Arrhenius
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
220 x 175 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Dofaa
ISBN
9789127096806
Titta vad jag kan! : Vad föräldrar behöver veta om barns utveckling (inbunden)

Titta vad jag kan! : Vad föräldrar behöver veta om barns utveckling

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2003-11-01

Slutsåld

Titta vad jag kan! är en modern handbok för föräldrar som vill få inspiration och idéer för att stödja sitt barns utveckling. I centrum av barns liv finns lusten att leka. Barn behöver röra sig mycket, ute och inne. Med outtröttlig lust prövar de sin omgivning och sina sinnen genom att åla, krypa, rulla, gå, springa, hoppa, klättra, hänga, klänga och balansera. Dessa aktiviteter utvecklar barns hjärnor. Rörelseaktiviteter och lek är en absolut nödvändig grund för barns inlärning, vilket numera också uppmärksammas av Lära för livet-rörelsen. När barn snurrar runt, runt, runt i karusellen, då är det nyttigt!

Barns lekar förändras med åren och i boken finns uppslag och idéer för att locka barn i olika åldrar att leka ännu mera. Här finns också lekar som hjälper barn (och deras föräldrar) att stressa av. Barn får själva komma till tals och berätta vad som stimulerar och roar. Vad barn kan och vad som kännetecknar barn i olika åldrar visas i enkla översiktsbilder. Margareta Blennow, barnhälsovårdsöverläkare vid Sachsska barnsjukhuset och ansvarig för barnavårdscentralerna (BVC) i södra Stockholm, har fackgranskat boken och säger: "Det här är en bok för alla föräldrar om barns mångfacetterade utveckling. En bok för hemmabruk och för föräldragrupper på BVC."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Titta vad jag kan! : Vad föräldrar behöve...

Övrig information

Titta vad jag kan! är en modern handbok för föräldrar som vill få inspiration och idéer för att stödja sitt barns utveckling. I centrum av barns liv finns lusten att leka. Barn behöver röra sig mycket, ute och inne. Med outtröttlig lust prövar de sin omgivning och sina sinnen genom att åla, krypa, rulla, gå, springa, hoppa, klättra, hänga, klänga och balansera.
Dessa aktiviteter utvecklar barns hjärnor. Rörelseaktiviteter och lek är en absolut nödvändig grund för barns inlärning, vilket numera också uppmärksammas av Lära för livet-rörelsen. När barn snurrar runt, runt, runt i karusellen, då är det nyttigt!

Barns lekar förändras med åren och i boken finns uppslag och idéer för att locka barn i olika åldrar att leka ännu mera. Här finns också lekar som hjälper barn (och deras föräldrar) att stressa av. Barn får själva komma till tals och berätta vad som stimulerar och roar. Vad barn kan och vad som kännetecknar barn i olika åldrar visas i enkla översiktsbilder. Margareta Blennow, barnhälsovårdsöverläkare vid Sachsska barnsjukhuset och ansvarig för barnavårdscentralerna (BVC) i södra Stockholm, har fackgranskat boken och säger: ”Det här är en bok för alla föräldrar om barns mångfacetterade utveckling. En bok för hemmabruk och för föräldragrupper på BVC.”