Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2005-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Per Rundgren
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Dr. Tatiana's sex advice to all creation
Dimensioner
225 x 140 x 30 mm
Vikt
540 g
SAB
Ue
ISBN
9789127097803
Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen (inbunden)

Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen

Inbunden Svenska, 2005-03-01

Slutsåld

Kära dr Tatiana,

Jag är en australisk giftspindel, en Latrodectus hasselti, och jag är helt misslyckad. Jag sa till min käresta: "Varsågod, här har du min kropp, låt dig väl smaka", och kastade mig i hennes gap. Men hon spottade bara ut mig och bad mig dra. Hur kunde hon rata detta slutliga offer från min sida?

Övergiven i ödemarken


Dr Tatiana, sexrådgivningens okrönta drottning, svarar på frågor från oroliga brevskrivare i djurriket. På sitt lika sakkunniga som spirituella sätt beskriver hon alla möjliga (och en hel del till synes omöjliga) varianter av sex. Hon förklarar exempelvis när nekrofili är helt i sin ordning, hur det går till att bli mamma trots att man är oskuld och när det är rätt tillfälle att äta upp sin älskare. Dr Tatiana kommer också med råd i mer praktiska frågor, som hur en manlig graviditet går till och vad som är bra med en löstagbar penis. Hon visar att även om de beteenden hennes korrespondenter beskriver kanske låter upprörande och onaturliga, är de i själva verket helt normala.

I Dr Tatianas råd om sex och samlevnad för hela skapelsen förmedlar Olivia Judson, evolutionsbiolog och vetenskapsjournalist, på ett lättillgängligt och humoristiskt sätt aktuell biologisk sakkunskap. Judson gör läsaren förtrogen med de bakomliggande vetenskapliga beläggen; från Darwins teori om det sexuella urvalet till den senaste tidens rön inom genetisk forskning. Hon för också en diskussion kring frågan om vad sex över huvud taget är bra för. Genom att använda djurvärlden som både måttstock och bakgrund öppnar Olivia Judson våra ögon för naturens häpnadsväckande mångfald, samtidigt som hon visar på våra egna beteenden och fördomar.

Översättning Per Rundgren

Olivia Judson är evolutionsbiolog med studier vid Stanforduniversitetet och Oxford bakom sig. Vid sidan av sin forskningsverksamhet är hon prisbelönt vetenskapsjournalist. Hon har medverkat i bl a The Guardian, The Economist (där Dr Tatiana såg dagens ljus) och i facktidskrifter som Nature och Science. För närvarande är hon verksam vid Imperial College i London. Man kan nå henne på www.drtatiana.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olivia Judson