Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
2., rev. utg.
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Larsson, Gerry (medf.)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
420 g
SAB
Dh,V
ISBN
9789127098053
Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet (kartonnage)

Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet

livsåskådning & personlighet

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2004-02-01
369
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Ny reviderad utgåva Hur håller man sig frisk? Arv och miljö påverkar naturligtvis hälsan, men också individens livsstil och förhållningssätt i vardagen. I den här boken har författarna främst intresserat sig för hur hur personlighet och livsåskådning påverkar kroppsliga processer. Individens känsla av sammanhang och sätt att tolka och hantera det som sker har stor betydelse för om hon håller sig frisk eller blir sjuk. Frågan om vad hälsa egentligen är tas ocskå upp, och författarna diskuterar hälsobegreppets historia och utveckling. Slutligen beskriver de några vetenskapligt förankrade metoder som man kan tillämpa själv för att förbättra sin hälsa och må bättre. En bok av detta slag, som bygger på resultat från ett snabbt expanderande forskningsområde, måste ständigt revideras. I denna nya utgåva har bland annat avsnitten om den allra senaste psykofysiologiska forskningen (framför allt stressforskningen) och om religionens betydelse för hälsan utvecklats. "Utomordentligt intressant och välskriven. Den har givit mig mycket nytt att fundera över." Lennart Levi Boken riktar sig till studerande och yrkesarbetande inom vårdsektorn. Även de som är seriöst intresserade av hur vårt sätt att leva påverkar vår hälsa, bör ha stort utbyte av boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människans hälsa, reviderad : Livsåskådning och personlighet
  2. +
  3. Vardagsstress och hälsa : en idé om verksamma mekanismer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vardagsstress och hälsa : en idé om verksamma m... av Gerry Larsson (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Kjell Kallenberg är professor i livsåskådning, etik och hälsa vid Universitetssjukhuset Örebro samt präst i Svenska kyrkan. Han är författare eller medförfattare till ett flertal böcker om livsåskådning och hälsa.

Gerry Larsson är professor i psykologi vid Försvarshögskolan i Karlstad och leg. psykolog. Han är författare eller medförfattare till flera svenska och engelska böcker om ledarskap och stress.