Minska din stress med meditation (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2004-01-01
Upplaga
2. utg.
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ulla-Stina Rask
Originalspråk
Norska
Originaltitel
Hvordan redusere stress med oppmerksomhetsmeditasjon
Illustratör/Fotograf
Jon Kabat-Zinn, Heidi Asdahl
Illustrationer
ill.
Dimensioner
218 x 140 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Dokba
ISBN
9789127098138
Minska din stress med meditation (häftad)

Minska din stress med meditation

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-01-01

Slutsåld

I denna bok visar Andries J Kroese på ett praktisk, lågmält och sakligt sätt, helt utan mystifikationer, hur vi kan använda meditation och yogaövningar för att minska stress, öka uppmärksamheten, förbättra vår livskvalitet och utvecklas som människor. Den metod han använder kallas uppmärksamhetsmeditation. Genom den kan vi nå så djupt att de vanor som framkallar stress kan förändras inifrån. I denna meditationsform riktas vår uppmärksamhet mot andning, kroppsrörelser och tankar och vi når en effektiv avspänning i vardagslivet. Vi uppnår sinnesro och kommer till insikter som leder till ett stressminskande beteende. Några pressröster om första utgåvan av boken 2000: "Efter att ha läst boken känns meditation och yoga varken svårt, flummigt eller konstigt längre, utan som ett komplement eller alternativ till andra förebyggande och stressreducerande aktiviteter." (Maria Morberg i Du och jobbet) "Det låter mystiskt för oss rationella västerlänningar... Kroeses bok... är dock glasklar och inte det minsta mumbojumbo. Rent av praktisk." (Dixie Eriksson i Nerikes Allehanda) Översättning Ulla-Stina Rask
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Minska din stress med meditation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok i stresshantering
    www.psofi.com, 4 april 2004

    Minska din stress med meditation är en riktigt bra och lättläst nybörjarbok i det vi kallar uppmärksamhetsmeditation (Mindfulnessmeditation, Vipasana). Boken innehåller även enkla yogaövningar som tränar oss att vara uppmärksamma under rörelse. Kombinationen av yoga och meditation är användbar vid all stresshantering. På ett lättfattligt sätt berättar dessutom Kroese om det buddhistiska synsättet bakom uppmärksamhetsmeditation.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Andries J Kroese är professor i kärlkirurgi och har stor erfarenhet av arbete med stressreducerande tekniker. Han är också instruktör i uppmärksamhetsmeditation och yoga vid Senter for Stressreduksjon i Oslo.