Rävungen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Natur och Kultur
Översättare
Ingela Bergdahl, Ingela Bergdahl
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
One child
Dimensioner
180 x 112 x 15 mm
Vikt
130 g
SAB
Vle
ISBN
9789127098336
Rävungen (pocket)

Rävungen

(26 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2004-02-01

Slutsåld

Rävungen är berättelsen om sexåriga Sheila, en begåvad men emotionellt störd flicka. När hon binder fast en liten pojke vid ett träd och tänder eld, inser man att hon är farlig för sin omgivning och beslutar att hon skall tas om hand för vård. I väntan på en ledig plats på sjukhus hamnar flickan i Torey Haydens klass för psykiskt handikappade barn. Nu börjar en hård och tidvis mycket otacksam kamp för att återge den lilla flickan hennes människovärde och hennes tilltro till omvärlden. Översättning Ingela Bergdahl
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Rävungen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den bara...!!
  frogart, 13 maj 2014

  Fantastisk och levandegjord skriven om ett svårt ämne.
  En berättelse som förklarar hur viktigt det är att känna sej älskad och bekräftad när vi är barn och måste förlita oss på dom vuxna...som sviker så grovt.
  Slutet i boken beskriver den seger som kommer till barnet "rävungen" efter åren av sessioner av en passionerad kvinna som tror på själens läkning.

 2. Fantastisk!!
  Malin , 24 april 2014

  Tycker att denna är helt fantastisk precis som alla andra av Torey Haydens böcker. Man kan inte låta bli att känna för Shelia och jag kan också rekommendera fortsättningen på Sheilas berättelse som heter Tigerungen när man får möta Sheila som tonåring.

 3. Den här boken är så skrämmande och fascinerande,...
  bokmalen, 18 november 2013

  Den här boken är så skrämmande och fascinerande, sorgsen och glad, full av svek och av hopp, att det omöjligt går att lägga den ifrån sig och sluta läsa. Man måste bara få veta hur det går för den sexåriga Sheila.

 4. Rävungen
  Heidi, 27 november 2011

  Att bli fängslad av en bok på första sidan, är inte något som ofta händer. Jag drogs in i ett känslohav under berättelsen om Sheila, och jag tappade verklighetsuppfattningen. Torey fängslade mig med sitt vardagliga sätt att skriva, vilket fick allt att kännas så oerhört verkligt. Tårarna rann och hjärtat pulserade, ibland fann jag mig själv i långa tankegångar när jag stängt ihop boken. Den visade människans sanna natur, och att galenskap inte alltid är något farligt. Letar du efter en bok so... Läs hela recensionen

 5. Så fängslande
  Charlotte, 13 januari 2009

  En bok som får tårar och leenden att sprida sig i ansiktet om vart annat. En mycket fängslande brerättelse om en flicka som aldrig tidigare fått en chans. Från den mörkaste av världar lyfter Torey Hayden upp det lilla barnet, och visar henne att omvärlden är spännande, fylld av kärlek och inte alls så mörk som den lilla flickan hade trott. En omtumlande bok som jag starkt rekommenderar alla som tycker om psykologiska romaner och som vågar lämna den trygga vardagen för en stund.

 6. Rävungen.
  Lynn, 8 oktober 2007

  Detta är en av de mer gripande böckerna jag någonsin läst. Boken handlar om Sheila, en flicka med en IQ på 182, hon är ett emotionellt stört barn som gör det bästa för att låsa omvärlden ute. Vartefter tiden går lyckas Torey till trots tränga igenom denna sargade flickas skyddsmur. Jag kan starkt rekommendera denna bok!

Visa alla 6 recensioner

Recensioner i media

"På sitt sedvanligt okonstlade sätt berättar Hayden om besvikelser och framsteg i den hårda kampen för att bereda denna djupt störda men, som det visar sig, känsliga och högt begåvade flicka en värdigare tillvaro. Historien är - naturligtvis - gripande."
Magnus Eriksson, SVENSKA DAGBLADET

Bloggat om Rävungen

Övrig information

Torey Hayden är född i Montana i USA och bor nu med sin man och dotter i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och har arbetat med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande romaner, vilka fått många läsare även i Sverige.