Burpojken (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2004-02-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Dorothee Sporrong, Dorothee Sporrong
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Murphy's boy
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
Vle
ISBN
9789127098350
Burpojken (pocket)

Burpojken

(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2004-02-01

Slutsåld

Han är femton år och har levt på institutioner sedan han var åtta. Under dessa år i samhällets vård har han vägrat att prata, ingen vet om han kan. Men talsvårigheterna är inte Kevins enda problem, inte ens det värsta. Han är psykiskt störd och hans rädslor tvingar honom att ständigt gömma sig under ett bord med stolar omkring som ett skyddande galler. Mer eller mindre mot sin vilja tar psykoterapeuten Torey Hayden sig an Kevin, även om hon tror att det är hopplöst. Men för att inte bli ännu en i raden av alla som svikit honom bestämmer sig Torey för att ge honom en chans.

Burpojken är berättelsen om Torey Haydens mödosamma arbete med Kevin och om hur det påverkar hennes liv. Pojken ställer henne på hårda prov både som terapeut och medmänniska, men han engagerar henne mer än något annat barn gjort tidigare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Burpojken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt
  Linda, 7 december 2008

  Toreys böcker är något av det bästa jag läst, har läst alla, helt otroligt.. Denna bok var en av de bästa, när man tror allt aldrig blir bra blir det som bäst..
  Alla henns böcker är läsvärda.

 2. Burpojken
  Cristin Ridderstedt, 20 maj 2008

  Var var inte ens tonåring, bara 11 år när jag läste den här boken men den berörde mig så att jag fortfarande minns den så här 20 år senare. Med andra ord så är det en bok, inte bara för vuxna utan även barn kan läsa och känna med både pojken Kevin och Torey i deras kamp för att få Kevin att öppna sig, börja tala osv

 3. burpojken
  Sophie, 19 juli 2005

  en bok som man omöjligen kan lägga ifrån sig. en av Torey Haydens bästa böcker. den är lika hjärtslitande som hennes andra böcker. Fantastiskt Torey!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Torey Hayden

Övrig information

Torey Hayden är född i Montana i USA och bor nu med sin man och dotter i Skottland. Hon är doktor i barnpsykologi och har arbetet med specialundervisning för barn med psykiska störningar. Sina erfarenheter har hon skildrat i en rad medryckande och gripande romaner, vilka fått många läsare även i Sverige.