Vem är det som bestämmer i ditt liv? (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
132
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Natur och Kultur
Dimensioner
201 x 126 x 15 mm
Vikt
280 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127098459
Vem är det som bestämmer i ditt liv? (inbunden)

Vem är det som bestämmer i ditt liv?

om medveten närvaro

Inbunden Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

En av grundpelarna i dialektisk beteendeterapi (DBT) är begreppet mindfulness. På svenska brukar man tala om medveten närvaro. Begreppet knyter an till de zenbuddhistiska traditioner som har influerat DBT i mycket hög grad.

Att vara medvetet närvarande innebär att vara vaken i nuet, att lägga märke till det som sker runtomkring och hur det påverkar ens inre. En genomgående metafor som används i boken är "inre scen". Vi har alla en egen inneboende teaterrepertoar, och vi kan lära oss att styra denna repertoar - välja vilka aktörer vi vill släppa upp på vår inre scen. Man kan få bättre grepp om sitt liv genom att träna sig i medveten närvaro. Genom en medveten närvaro i nuet får vi en större självinsikt, på så sätt ökar också våra valmöjligheter och vår förmåga att nå våra mål.

Fokus i Vem är det som bestämmer i ditt liv? ligger på hur man styr sin koncentration och uppmärksamhet. Vi får många praktiska tips. Texten är pedagogiskt upplagd och innehåller rikligt med exempel och övningar.

Boken kan användas som en självhjälpsbok och riktar sig då till alla som vill vara mer medvetet närvarande i sina liv. Den kan också med fördel användas av professionellt verksamma inom psykiatrin, då som komplement till teoriboken Dialektisk beteendeterapi vid emotionellt instabil personlighetsstörning av Anna Kåver och Åsa Nilsonne.

Som en pendang till Vem är det som bestämmer i ditt liv? utges samtidigt Att leva ett liv, inte vinna ett krig av Anna Kåver.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Nilsonne

Övrig information

Åsa Nilsonne är psykiater, medicine doktor, leg psykoterapeut och handledare i kognitiv terapi, verksam vid Karolinska institutet. Hon har skrivit den svenska introduktionen till Marsha Linehans Dialektisk beteendeterapi. Färdighetsträningsmanual (2002) och Dialektisk beteendeterapi vid emotionellt instabil personlighetsstörning (2002) tillsammans med Anna Kåver. Åsa Nilsonne är också prisbelönt deckarförfattare.