Kärlekens konst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2004-10-01
Upplaga
6
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Assar Asker
Medarbetare
Wikström, Owe
Dimensioner
136 x 210 x 11 mm
Vikt
180 g
SAB
Dodf,Dg
ISBN
9789127099579
Kärlekens konst (häftad)

Kärlekens konst

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2004-10-01
310
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Är kärleken en konst? I så fall kräver den insikter och målmedvetna ansträngningar. Eller är kärlek endast en angenäm sensation, en rent slumpartad upplevelse, någonting man råkar ut för om lyckan är god. Denna lilla bok utgår från från det förra antagandet, men de flesta människor i våra dagar skulle säkert bestämma sig för det senare."

Erich Fromm inleder sin bok Kärlekens konst med dessa ord. Denna klassiker (utgiven första gången 1956) behandlar kärleken i alla dess yttringar: mellan man och kvinna, mellan föräldrar och barn, kärleken till andra människor och kärleken till Gud.

Enligt författaren är kärleken det mest tillfredställande svaret på den mänskliga tillvarons problem. Kärleken är ett sätt att förhålla sig till världen och medmänniskorna, den är en aktiv vilja hos människan och en slösande livskraft.  

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlekens konst
  2. +
  3. Att ha eller att vara?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ha eller att vara? av Erich Fromm (häftad).

Köp båda 2 för 612 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kärlekens konst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En klassiker som MÅSTE läsas
    Eva Magdolna Sandgren, 12 juni 2019

    Behandlar förutom begreppet kärlek och hur den kan uppnås behandlar boken också paralleller till samhälle, politik, religion. Lättläst men går in på djupet.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Kärlekens konst

Övrig information

Är kärlek en konst? Eller är kärlek endast en något man råkar ut för om lyckan är god?
Denna lilla bok utgår från att kärlek är en konst, alldeles som att leva är en konst. Att lära sig en konst kräver koncentration, arbete och ödmjukhet på samma sätt som vilken annan konst som helst, t ex musik, måleri, läkekonst eller brobyggnadsteknik.

Kärlekens konst tar upp kärleken mellan man och kvinna, mellan föräldrar och barn, kärleken till andra människor och kärleken till Gud. Boken handlar också om vår tids kärlekslöshet och dess orsaker. Analysen av det moderna samhället har blivit ännu mer träffande sedan den skrevs 1956.

Förord av Owe Wikström.