Fri från infektioner (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2008-01-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
178 x 110 x 7 mm
Vikt
70 g
SAB
Veba
ISBN
9789127099784
Fri från infektioner (pocket)

Fri från infektioner

Pocket Svenska, 2008-01-01

Slutsåld

Hur undviker du att bli smittad av olika infektionssjukdomar?
Hur ställer du själv en första diagnos om du ändå skulle drabbas?
Hur blir du friskast snabbast?

Alla människor kommer någon gång i närkontakt med infektionssjukdomar. Lika mycket lidande som själva infektionen orsakar kan oron och alla praktiska problem i samband med den ge. Den som är aktiv och välinformerad har bättre förutsättningar att kurera sig själv än den som är omedveten.

Här får vi bl a veta hur man förebygger olika infektioner och vilka varningssignaler man ska uppmärksamma. Korta och lättbegripliga symtombeskrivningar hjälper oss att snabbt och på ett tidigt stadium ringa in vilken infektion man kan ha drabbats av. Tips ges på hur man genom egenbehandling kan bota sig själv, när det är dags att söka läkare och hur man får ut det mesta möjliga av läkarbesöket.

Boken behandlar barns och vuxnas infektioner, kärlekens infektioner och infektioner under graviditeten. Återkommande symboler gör det lätt att konstatera t ex om den sjukdom man tror sig drabbad av smittar eller inte, om symptomen främst visar sig i huden m m.

Initierade råd och tips ges också inför utlandsresan - vilka infektioner som är vanligast i olika världsdelar och hur man hanterar dem, vilken mat som är säker att äta utomlands och vilken man bör undvika. I en översiktlig uppslagsdel kan man informera sig mer om aktuella sjukdomar.

Åke Åkesson arbetar som barn- och infektionsläkare sedan mer än 20 år tillbaka.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åke Åkesson

Bloggat om Fri från infektioner