Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Dimensioner
290 x 220 x 10 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127099791
När prinsessor tar semester (inbunden)

När prinsessor tar semester

(5 röster)
Inbunden, Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Ibland behöver prinsessor vila upp sig, och ta en paus från banketter och invigningar. Då åker de gärna iväg på vildmarksläger tillsammans med andra prinsessor. Prinsessorna tältar, fiskar, äter tårta och leker kurragömma, för sånt gör prinsessor. Vad de inte har räknat med är en flock arga, anfallande hyenor. Men tillsammans klarar prinsessorna av både hyenor och andra bekymmer och kan pigga och utvilade återvända hem.

När prinsessor tar semester är den tredje boken om den handlingskraftiga prinsessan.

 

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.

Den genusanalys som Gustavssons prins- och prinsessböcker ger prov på, visar att det är möjligt att uppträda och göra en mängd olika saker oberoende av vilket kön man har.

Lena Kåreland, Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Gustavsson