Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
241
Utgivningsdatum
2008-09-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Gun Zetterström
Originaltitel
Born on a blue day
Dimensioner
215 x 142 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Lz Tammet, Daniel
ISBN
9789127100053

Född en blå dag

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2008-09-22

Slutsåld

Daniel Tammet har en unik matematisk och språklig förmåga. Hans hjärna fungerar som en kalkylator och han kan blixtsnabbt utföra komplicerade uträkningar i huvudet. Siffror ser han som former och färger och att memorera sifferkombinationer blir för honom som att vandra i ett färggrant landskap. Han har även en häpnadsväckande förmåga att lära in nya språk efter endast en veckas språkstudier kunde han bli intervjuad i isländsk tv på isländska.

Född en blå dag är en självbiografi skriven av en ung engelsman som har diagnosen Aspergers syndrom och savant-syndrom. Den skildrar hans barndom och livet som det ter sig idag. Vad som dessutom är ovanligt i författarens fall är att han har förmågan att kommunicera med människor, att han kan förklara sitt antisociala dilemma.

Originaltitel: Born on a blue day

Översättning Gun Zetterström
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Född en blå dag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Otroligt Intressant!
    Marianne, 8 oktober 2020

    En helt fascinerande bok, en sådan som det är svårt att släppa. Hur något som normalt betraktas som ett handikapp med förståelse och rätt stöd kan vändas till något helt annat.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Daniel Tammet