Mulle Mecks första bok : flygplan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Mulle Meck
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2004-08-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Natur & Kultur
Illustratör/Fotograf
Jens Ahlbom
Illustrationer
ill.
Dimensioner
200 x 200 x 7 mm
Vikt
180 g
SAB
Prd,u
ISBN
9789127104983

Mulle Mecks första bok : flygplan

Inbunden, Svenska, 2004-08-01

Slutsåld

På flygfältet finns alla sorters flygplan. De lyfter och de landar. Mulle Meck och hunden Buffa visar oss runt bland gamla och nya plan. Där står en riktig Jumbo, ett jätteflygplan som tar mycket last i sin maffiga mage. Där flyger en helikopter. Fluff-fluff-fluff låter det när vingarna vispar runt runt. Sen tar vi oss en flygtur i Mulle Mecks eget plan som han har byggt själv av gamla mojänger och molijoxer. Ålder: 1-3 år
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mulle Mecks första bok : flygplan

Övrig information

George Johansson (text) är journalist och författare. Har gett ut en lång rad bilderböcker, ungdomsböcker och faktaböcker för både barn och vuxna. Tillsammans med Jens Ahlbom har han också skapat de mycket populära cd-spelen Bygg bilar med Mulle Meck, Bygg flygplan med Mulle Meck m fl.

Jens Ahlbom (bild) är en av Sveriges mest kända barnboksillustratörer. För NoK:s räkning har han tidigare illustrerat bl a böckerna om Dagspöket och Ulf Sindts Pyramidernas land samt de populära Mulle Meck-böckerna. För sin mångsidiga bildproduktion belönades han 2003 med Elsa Beskow-plaketten. Ur juryns motivering: "En Mulle Mecks jämlike vad gäller uppfinningsrikedom och hantverksskicklighet."