Ärtan går luciatåg (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur och Kultur
Illustratör/Fotograf
Amanda Eriksson
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
245 x 210 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127105836
Ärtan går luciatåg (inbunden)

Ärtan går luciatåg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

Om tre dagar ska hela dagis gå luciatåg, och Ärtan ska vara lucia har hon bestämt. Med krona i håret och långt vitt lucialinne. Men kanske är det roligare att vara pepparkaksgumma? Att hon inte tänkt på det tidigare. Pepparkakor är ju jättegott. Fast tomte är också fint. Ärtan har så mysiga tomtekläder.

Ibland kan det vara väldigt svårt att välja, tycker Ärtan. Och tänk om hon ångrar sig när hon kommer till dagis?

Alla som har varit i närkontakt med en 4 5-åring har lätt att känna igen känslan i Ärtan går luciatåg. Att vilja så många olika saker, och ändå vara tvungen att välja. Det är tur för Ärtan att hon har en så tålmodig och klok pappa som är förutseende nog att packa ner alla möjliga utstyrslar i sin stora väska!

Ulrika Sundströms text och Amanda Erikssons bilder samspelar och kompletterar varandra i denna träffsäkra vardagsberättelse.

Ålder: 3 6 år
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ärtan går luciatåg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Gullig!
    erika, 10 oktober 2007

    Läste den här boken för min 4-åring och hon tyckte mycket om boken. Kul att det är pappan som tar hand om Ärtan och ordnar med allt och att alla barn får välja hur dom ska se ut (tex en kille som rosa ängel). Kanske inte den bästa bok jag köpt, men mycket läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Ärtan går luciatåg

Övrig information

Om tre dagar ska hela dagis gå luciatåg, och Ärtan ska vara lucia har hon bestämt. Med krona i håret och långt vitt lucialinne. Men kanske är det roligare att vara pepparkaksgumma? Att hon inte tänkt på det tidigare. Pepparkakor är ju jättegott. Fast tomte är också fint. Ärtan har så mysiga tomtekläder. Ibland kan det vara väldigt svårt att välja, tycker Ärtan. Och tänk om hon ångrar sig när hon kommer till dagis? Alla som har varit i närkontakt med en 4¿ 5-åring har lätt att känna igen känslan i Ärtan går luciatåg. Att vilja så många olika saker, och ändå vara tvungen att välja. Det är tur för Ärtan att hon har en så tålmodig och klok pappa som är förutseende nog att packa ner alla möjliga utstyrslar i sin stora väska! Ulrika Sundströms text och Amanda Erikssons bilder samspelar och kompletterar varandra i denna träffsäkra vardagsberättelse.