När prinsessor fyller år (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Per Gustavsson
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
300 x 225 x 10 mm
Vikt
340 g
SAB
Hcf
ISBN
9789127106277

När prinsessor fyller år

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-09-01

Slutsåld

När prinsessor fyller år vaknar de tidigt på morgonen. Det är mycket som måste hinnas med före kalaset. Stora balsalen ska städas, och ballonger och serpentiner hängas snyggt. Men på prinsesskalas kan allt hända! En arg trollkarl kanske dyker upp och trollar bort alla gäster. Då gäller det att rädda dem. Och det kan prinsessor!

Följ med på ett fartfyllt äventyr bland tårtor, trollkarlar och vilda djur.

Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.

För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av När prinsessor fyller år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nej
  Farmor, 15 augusti 2016

  barnbarnet 3 år tyckte boken var tråkig och vill inte läsa eller höra om den igen. Vet inte varför hon tycker så.

 2. Härlig twist
  HannaFornhem, 4 oktober 2011

  En mycket genomtänkt bok! Dottern älskade den och såg mer och mer förvånad ut ju längre vi läste.

  Hon kunde få frossa i "prinsesseriet" samtidigt som hon får höra hur tuff, handlingskraftig, hjälpsam, initiativrik prinsessan faktiskt är.

  Vi ger oss genast på de andra böckerna i serien om prinsessan!

 3. Girlpower
  C, 8 september 2006

  När en prinsessa fyller år har hon mycket att göra, hon ska vinka till folket, städa, baka och ta emot sina gäster. Har hon glömt att bjuda den elaka trollkarlen kan vad som helst hända. Då är det tur att dagens prinsessor är handlingskraftiga och tuffa tjejer, som genast ger sig ut på äventyr för att ställa allt till rätta igen. Med list, mod, armkraft och svärd kan den lömskaste trollkarl övermannas.
  Illustrationerna är fantastiska, sagan berättas med dessa stora färgglada helsidesbilde... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Per Gustavsson

Övrig information

När prinsessor fyller år vaknar de tidigt på morgonen. Det är mycket som måste hinnas med före kalaset. Stora balsalen ska städas, och ballonger och serpentiner hängas snyggt. Men på prinsesskalas kan allt hända! En arg trollkarl kanske dyker upp och trollar bort alla gäster. Då gäller det att rädda dem. Och det kan prinsessor! Följ med på ett fartfyllt äventyr bland tårtor, trollkarlar och vilda djur. Per Gustavsson har äntligen gjort den efterlängtade uppföljaren till succén Så gör prinsessor som utkom på Natur och Kultur 2003. Med Så gör prinsessor lyckades Per Gustavsson skriva en bok som bejakade alla 4¿5-åringars rosa prinsessperiod, samtidigt som den var tuff och kul. I uppföljaren bjuds läsaren att följa med bland tårtor, kakor och presenter, för att sedan kastas in i ett halsbrytande äventyr. En oslagbar kombination!