Hur du pratar med drakar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hicke Hiskelig Halvulk III (del 3)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Katarina Kuick, Sven Fridén
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
How to speak dragonese
Illustrationer
ill.
Dimensioner
197 x 13 x 12 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127106673

Hur du pratar med drakar

av Hicke Hiskelig Halvulk III

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2006-09-01
158
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vikingapojken Hickes arbete med ett lexikon i drakiska är nästan färdigt. Tyvärr dyker Alvin den bedräglige upp igen, den här gången uppbackad av en romersk armé. Han är ute efter hämnd på Hicke och hela Huliganstammen! Samtidigt tänker han förslava och utplåna varenda drake i romerska gladiatorspel. För att lura drakarna till lydnad behöver han Hickes drakiska lexikon. Som tur var får han bara tag i halva, vilket leder till en del fatala misstag. Men när Hicke och hans egen inte alltför väldresserade drake Tandlöse blir spelens huvudattraktion ser det mörkt ut. Vatten strömmar in på arenan och med det följer en flock mordiska hajdrakar.

OBS: Var snäll och notera att forntiden var så väldigt väldigt länge sedan att det ibland är svårt att skilja fakta från fantasi. Trots extremt noggrant forskningsarbete (förstås) är det möjligt att denna bok kanske inte är helt historiskt korrekt.

Tredje boken om antihjälten Hicke, en burlesk äventyrsberättelse som är rikt illustrerad av författaren själv. Cressida Cowell har omsorgsfullt utformat en alternativ vikingavärld med actionfylld handling och drastisk humor i text och bild. Böckerna om Hicke kan förvandla den mest läsovillige dataspelare till ivrig bokslukare.

Cressida Cowell är en av Storbritanniens mest älskade och lästa författare. Hennes bästsäljande böcker om draktränaren Hicke har sålt i miljoner exemplar och gett upphov till flera filmer och en TV-serie. Nu kommer den första delen i hennes nya trilogi, som snabbt hamnat i topp på Englandslistan.
Cowells fantasi är alldeles hisnande inte bara i fråga om intrigen utan också vad gäller beskrivningen av alla förekommande drakar.

Sonja Winnerstig, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hur du pratar med drakar
 2. +
 3. Hur du stjäl en potatis

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur du stjäl en potatis av Cressida Cowell (inbunden).

Köp båda 2 för 313 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Hur du pratar med drakar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig läsning
  Malin, 31 mars 2017

  Hela serien är underbar. Den är lite svår vid högläsning. Cressida använder olika teckensnitt för olika språk och betoningen i talspråket markeras med versaler. Detta är en bokserie som samlar hela familjen och vi njuter av äventyren.

 2. Äventyret fortsätter!
  Enigma (Staffanstorp), 21 maj 2012

  "Hur du pratar med drakar" följer väldigt bra på den föregående boken, "Hur du blir pirat". Vi får återse flera bekanta ansikten, däribland Fiskfot, Gape Rapkäft, Alvin den bedräglige och givetvis Hicke. Men vi får även flera nya roliga och intressanta karaktärer: Romarna gör entre, likaså nanodrakarna och deras ledare samt Kamikatzi, Träsk-patraskets arvinge!

  Boken är sprängfylld med den galna action, barnsliga humor och minnesvärda karaktärer som vi kommit att älska från de tidigar... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cressida Cowell

Övrig information

Vikingapojken Hickes arbete med ett lexikon i drakiska är nästan färdigt. Tyvärr dyker Alvin den bedräglige upp igen, den här gången uppbackad av en romersk armé. Han är ute efter hämnd på Hicke och hela Huliganstammen. Samtidigt tänker han förslava och utplåna varenda drake i romerska gladiatorspel. För att lura drakarna till lydnad behöver han Hickes drakiska lexikon. Som tur var får han bara tag i halva, vilket leder till en del fatala misstag. Men när Hicke och hans egen inte alltför väldresserade drake Tandlöse blir spelens huvudattraktion ser det mörkt ut. Vatten strömmar in på arenan och med det följer en flock mordiska hajdrakar. OBS: Var snäll och notera att forntiden var så väldigt väldigt länge sedan att det ibland är svårt att skilja fakta från fantasi. Trots extremt noggrant forskningsarbete (förstås) är det möjligt att denna bok kanske inte är helt historiskt korrekt. Tredje boken om antihjälten Hicke, en burlesk äventyrsberättelse som är rikt illustrerad av författaren själv. Cressida Cowell har omsorgsfullt utformat en alternativ vikingavärld med actionfylld handling och drastisk humor i text och bild. Böckerna om Hicke kan förvandla den mest läsovillige dataspelare till ivrig bokslukare.