Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2007-06-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Cecilia Lyckow Bäckman
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The monk who sold his Ferreri
Dimensioner
215 x 140 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Dokb
ISBN
9789127108677
Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv (inbunden)

Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv

(63 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2007-06-01
246
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En arrogant värsting till stjärnadvokat, Julian Mantle, bränner ljuset i båda ändar och får en hjärtinfarkt i rättssalen. Tre år senare dyker han upp igen, totalt förändrad. Från att ha varit femtiotre år och sett ut som sjuttio är han nu tre år äldre, men ser ut som trettiofem. Under sin frånvaro har han nämligen vistats i en liten bergsby i Himalaya tillsammans med ”the Sagers of Sivana”. Dessa visa män (och kvinnor) är ett gammalt folk som känner till hemligheten med ett upplyst, lyckligt, framgångsrikt liv. Under en lång natt berättar han om sitt nya liv och om nyckeln till upplysning för vännen och kollegan John.

Munken som sålde sin Ferrari är en fängslande och underhållande skildring av en yttre och inre resa, där österländsk mystik möter det västerländska framgångstänkandet. Lättläst som en roman är denna bok som lovordas av bland andra Paolo Coelho (författare till Alkemisten): ”The Monk Who Sold His Ferrari is a captivating story that teaches as it delights.”

Christina Doctare har läst boken :
Munken som sålde sin Ferrari är en spännande bok. Den / / visar på att det är möjligt att ändra sitt liv, och att omvändelse är en livsnödvändighet om man vill leva vidare när man sett döden i vitögat. Att läsa denhär boken är en ren njutning!”

Munken som sålde sin Ferrari har hittills översatts till tjugo språk och kommit ut i trettio länder. Boken ska bli film under 2006 (med författaren själv i en av rollerna!).

Översättning Cecilia Lyckow Bäckman
Robin Sharma är från början advokat och numera en synnerligen eftersökt föreläsare och coach inom områdena livsstil, personlig utveckling och personligt ledarskap. Han är 41 år, singel och har två barn. Han har skrivit sju internationella bestsellers, ingen av dem tidigare utgiven på svenska, och hans böcker läses och älskas av alla möjliga människor; lärare, Hollywoodskådisar, studerande, brittiska kungahuset, rockstjärnor samt enligt uppgift en israelisk astronaut! Se även hans hemsida www.robinsharma.com.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Munken som sålde sin Ferrari : en berättelse om att uppfylla sina drömmar och förverkliga sig själv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Självgott svammel
  Olof, 12 mars 2023

  Till att börja med var det en kavalkad i österländska ordspråk som kändes som ganska meningslösa plattityder; "Fokusera på glädje framför arbete" eller "det är viktigare med goda vänner än karriär" etc. Språket var inte heller någon höjdare (måhända en dålig översättning) med ett överanvändande av ordet "mystiskt" vilket störde mig något oerhört. Sen var det ingen riktig konflikt att tala om. Berättarjaget satt mest och var imponerad av Julians "visdom" och "vältränade kropp" i 200 sidor vilket gick från tröttsamt till rent löjeväckande.

 2. Mycket bra bok!
  Fältjägare, 9 januari 2019

  Den här boken bör alla läsa, för att få sig en tankeställare! Pengar och makt är inte allt här i världen!

 3. Skickligt sammansatt och full av bra idéer
  Micke Sandlin, 8 september 2016

  För den som läst många böcker inom personlig utveckling innehåller den inte särskilt många nya idéer men nästan ingen bok i genren lyckas lika bra sy ihop traditionella managementtips från väst med visdom från öst. En klassiker och en av få "berättelseböcker" inom själv-hjälp som verkligen fungerar hela vägen. Där både historien som berättas och det historien berättar blir lika givande. Givet 5:a i betyg!

 4. En tvillingsjäl

  Skönt att läsa en bok av en författare som känns som en tvillingsjäls uppfattning om vår tillvaro. Många tankeväckande liknelser och historier. Lättläst och mycket ödmjuk framställning. Minst lika viktig som våra "heliga böcker".

 5. länge

  länge letade jag efter denna skrift; mindes ej titeln, en vän gav mig titeln för många år sedan, tappade lappen, av en händelse dök titeln upp just när jag behövde denna bok. en gåva att ta del av.

 6. En klassiker
  Annika , 21 september 2015

  När nästan alla har läst den kan det ju vara kul att läsa den. Kloka ord. Många sanningar så fin på det sättet. Har en tendens till att bli mästrande, typ som lärobok.

 7. Här är en udda men otroligt inspirerande bok
  Annelie Grönberg, 11 juni 2015

  Vill man läsa något som får en att fundera över vad man egentligen behöver i livet är detta ett bra val.
  Vad skall vi göra med allt det materiella vi skaffar oss?
  Blir vi verkligen lyckligare ju mer vi handlar?
  Lättläst, trevligt skriven , klart läsvärd.

 8. Måste läsas
  Johanna Karlsson, 31 mars 2015

  Ger en perspektiv på livet hur man vill leva, man får tänka till över sin egen situation. Alla bör läsa den

 9. Värd att läsas flera gånger
  FIA, 31 december 2014

  Jag hade inga större förhoppningar när jag började läsa boken, men jag har läst den flera gånger eftersom den ger mig något jag inte riktigt kan sätta fingret på.
  Bokens titel är helt missvisande. Jag trodde det skulle vara en biografi, men jag blev glatt överraskad när boken hade en djupare mening med mycket visdom man kan ta till sig.

 10. En av de bästa böcker jag har läst !!!
  Disco (Sundbyberg), 5 maj 2014

  Läste boken för några år sedan då den följde med som bonus för en veckotidning.

  En bok som bara måste läsas,kloka ord och visdom och en stor portion humor.

 11. Bästa boken.
  james, 23 februari 2014

  Bästa boken jag har läst, boken har hjälpt mig att bli starkare psykiskt. Men boken rekommenderas tyvärr inte till alla människor. Väldigt många är inte mottagliga för denna typ av lärdom.

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Robin Sharma