Skymningsbarn (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Ulla Danielsson
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
179 x 110 x 23 mm
Vikt
180 g
SAB
Vle,Vlf
ISBN
9789127112650
Skymningsbarn (pocket)

Skymningsbarn

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2005-12-01

Slutsåld

Författaren, doktor i barnpsykologi och lärare för barn med psykiska störningar, skriver om sitt terapeutiska arbete med patienter som inte talar: fyraårige Drake, nioåriga Cassandra som lider av multipel personlighet och visar sig ha blivit utsatt för sexuella övergrepp samt den äldre kvinnan Gerda som fått en stroke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Skymningsbarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  Malin , 24 april 2014

  Som vanligt skriver Torey Hayden på ett sätt som är väldigt lätt att hänga med och den känns så öppen och ärlig från hennes sida. För ibland kan den kännas lite pretentiöst med denna typ av berättelse men inte denna.

 2. Skymningsbarn
  Kerstin Skogsberg, 9 februari 2014

  En alldeles fantastiskt författare som trollbinder och engagerar. Går inte att lägga ifrån sig den här boken. Torey Hayden skriver professionellt och man kan klart konstatera att hon kan ämnet

 3. fantastisk
  miho, 28 juli 2006

  Oerhört gripande, svårt att lägga ifrån sig den!

 4. Gripande
  derrabardie, 18 mars 2006

  Oerhört gripande på vissa ställen, men ibland kan det bli mycket beskrivande. Jag har dock lärt mig en del av boken utan att jag tänker på det själv. Mycket hur man behandlar andra människor, barn och vuxna som har det svårt.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Torey Hayden

Övrig information

I Skymningsbarn skildrar Torey Hayden sitt terapeutiska arbete med patienterna Cassandra, 9 år, Drake, 4 år, och Gerda, en äldre kvinna. Gemensamt för dem är att de av olika anledningar inte talar, och i försöken att nå fram till dem tvingas Hayden ifrågasätta sina arbetsmetoder.
Cassandra är en svåråtkomlig och ibland starkt utagerande flicka som lider av dissociativ störning eller multipel personlighet. Det visar sig att hon har blivit utsatt för sexuella övergrepp och Hayden skildrar de olika stegen i den mödosamma terapeutiska processen på ett nästan plågsamt levande sätt.

Drake är en begåvad och änglalik pojke som inte säger ett ord och Hayden och de andra i teamet tar för givet att han lider av selektiv mutism. De försöker med alla medel få honom att tala, men till sist måste Hayden omvärdera sitt val av behandlingsväg.

Samma utmaning blir mötet med Gerda som inte talar efter en stroke. Gerdas skador gör det svårt att nå någon form av kontakt. Den som öppnar vägen är – Drake.

Liksom i Torey Haydens tidigare böcker återges patienternas öden med en vetenskaplig precision samtidigt som skildringen är gripande, omedelbar och spännande som en deckare.