Tigertämjerskans bekännelser : roman (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
485
Utgivningsdatum
2006-02-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Gun Zetterström
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
The final confessions of Mabel Stark
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
260 g
SAB
Hcee.01,Heq.01=c
ISBN
9789127112674
Tigertämjerskans bekännelser : roman (pocket)

Tigertämjerskans bekännelser : roman

Pocket Svenska, 2006-02-01

Slutsåld

Mabel har skött tigrarna i djurparken Jungleland i mer än trettio år. Nu är det 1968 och hon får veta att man inte vill ha henne kvar. Hon berättar om sitt långa och händelserika liv, hur hon klarat sig igenom såväl attacker av djuren som en lång rad äktenskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Tigertämjerskans bekännelser : roman

Övrig information

I över trettio år har den gamla damen skött om tigrarna på djurparken Jungleland. Men nu, 1968, stundar nya tider och hon får veta att man inte längre vill ha henne kvar. Hon, som en gång var en stor stjärna, hon som var Mabel Stark, Tigertämjerskan. Kvinnan som fick cirkuspubliken att jubla och rysa under 1920-talet.
Frispråkigt och kärvt berättar Mabel om sitt långa och synnerligen händelserika liv. Hon har klarat sig igenom både attacker av stora katter och en lång rad äktenskap, det ena mer absurt än det andra. Mabels första man spärrar in henne på mentalsjukhus, men hon lyckas rymma och hamnar hos ett kringresande cirkussällskap. Där börjar hennes lysande karriär som Tigertämjerskan, och mellan henne och den bengaliska tigern Rajah uppstår något som man nästan skulle kunna kalla för kärlek.