Jag ser mig själv i en stulen spegel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
171
Utgivningsdatum
2006-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
80 g
SAB
uHc
ISBN
9789127112889
Jag ser mig själv i en stulen spegel (pocket)

Jag ser mig själv i en stulen spegel

Pocket Svenska, 2006-04-01

Slutsåld

Bye bye Nowhere! Nu sticker Riina, till Stockholm och musikgymnasiet. Kvar i Ingenstans blir Elsa Marie, Linda, Henke, Emil och alla de andra. Riina tänker minsann inte stanna i den där lilla hålan och bli undersköterska eller köra ut bröd till ICA-handeln. Hon ska vidare. Hon ska bli något.

Stockholm är så annorlunda från Ingenstans. Och människorna i klassen känns som främmande fåglar. Där finns Alfons. Den vackre Alfons som har eget band, och som både irriterar och lockar. Och Sofie, som ingen vet sanningen om. Och Camera Clara, som vet det mesta och mest av allt vem hon själv är. Det vet inte Riina. Hon har faktiskt ingen aning. Men det tänker hon ta reda på. Fast vägen till självinsikt är lång och kantad med många insikter, både härliga och förfärliga.

En spännande och psykologisk ungdomsroman om det svåra med att bli vuxen. Om döda mammor och levande pappor. Om den man är nu och den man var förr. Om äkta kärlek och sann och falsk vänskap. Kort sagt om det som är viktigt i livet.

Jag ser mig själv i en stulen spegel är den fristående fortsättningen på den Augustprisnominerade Sång till en fjäril.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Jag ser mig själv i en stulen spegel

Övrig information

Bye bye Nowhere! Nu sticker Riina, till Stockholm och musikgymnasiet. Kvar i Ingenstans blir Elsa Marie, Linda, Henke, Emil och alla de andra. Riina tänker minsann inte stanna i den där lilla hålan och bli undersköterska eller köra ut bröd till ICA-handeln. Hon ska vidare. Hon ska bli något. Stockholm är så annorlunda från Ingenstans. Och människorna i klassen känns som främmande fåglar. Där finns Alfons. Den vackre Alfons som har eget band, och som både irriterar och lockar. Och Sofie, som ingen vet sanningen om. Och Camera Clara, som vet det mesta och mest av allt vem hon själv är. Det vet inte Riina. Hon har faktiskt ingen aning. Men det tänker hon ta reda på. Fast vägen till självinsikt är lång och kantad med många insikter, både härliga och förfärliga. En spännande och psykologisk ungdomsroman om det svåra med att bli vuxen. Om döda mammor och levande pappor. Om den man är nu och den man var förr. Om äkta kärlek och sann och falsk vänskap. Kort sagt om det som är viktigt i livet.