Nytta och fördärv : socialt arbete i kritisk belysning (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
185
Utgivningsdatum
2006-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Vinnerljung, Bo (red.)
Dimensioner
230 x 155 x 20 mm
Vikt
440 g
SAB
Ohf
ISBN
9789127113022
Nytta och fördärv : socialt arbete i kritisk belysning (inbunden)

Nytta och fördärv : socialt arbete i kritisk belysning

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2006-11-01
149 370 Du sparar 221 kr!
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Det finns viktig kunskap som inte tas tillvara i den sociala praktikens vardag, kunskap som bygger på forskning och lång erfarenhet. Varför? Det borde ju vara en självklarhet att i första hand välja metoder och modeller som fungerar, att göra vad man kan för de barn och vuxna som har störst behov av hjälp. Tyvärr är det inte alltid så.

Denna bok sätter fingret på några av dessa områden. Författarna vill redovisa aktuell kunskap samt öppna för en diskussion kring vad i det sociala arbetet som är till nytta och vad som kan vara till fördärv.

De enskilda kapitlen illustrerar bokens övergripande tankegång och behandlar några centrala teman, exempelvis institutionsvård av barn och ungdomar, metadonprogrammen och dess kontroverser, hemlöshet och boende, aktivitetstvång vid försörjningsstöd, förebyggande arbete i skolan och fosterbarnens behov av stöd som kan förbättra deras liv.

Boken är avsedd dels för yrkesverksamma inom socialtjänst och social omsorg, dels för studerande på socionomprogrammet, för forskare inom socialt arbete och för politiker och tjänstemän inom förvaltning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nytta och fördärv : socialt arbete i kritisk belysning
  2. +
  3. Kommunikation i praktiken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kommunikation i praktiken av Tom Eide, Hilde Eide (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nytta och fördärv : socialt arbete i krit...

Övrig information

Det finns viktig kunskap som inte tas tillvara i den sociala praktikens vardag, kunskap som bygger på forskning och lång erfarenhet. Varför? Det borde ju vara en självklarhet att i första hand välja metoder och modeller som fungerar, att göra vad man kan för de barn och vuxna som har störst behov av hjälp. Tyvärr är det inte alltid så. Denna bok sätter fingret på några av dessa områden. Författarna vill redovisa aktuell kunskap samt öppna för en diskussion kring vad i det sociala arbetet som är till nytta och vad som kan vara till fördärv. De enskilda kapitlen illustrerar bokens övergripande tankegång och behandlar några centrala teman, exempelvis institutionsvård av barn och ungdomar, metadonprogrammen och dess kontroverser, hemlöshet och boende, aktivitetstvång vid försörjningsstöd, förebyggande arbete i skolan och fosterbarnens behov av stöd som kan förbättra deras liv. Boken är avsedd dels för yrkesverksamma inom socialtjänst och social omsorg, dels för studerande på socionomprogrammet, för forskare inom socialt arbete och för politiker och tjänstemän inom förvaltning.