Vardagslivets psykopatologi (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Samlade skrifter av Sigmund Freud (del 4)
Antal sidor
656
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Eva Backelin
Originalspråk
Tyska
Originaltitel
Der Witz und seine Beziehung zum Unbewusstens
Medarbetare
Crafoord, Clarence, Warren, Bengt
Dimensioner
210 x 137 x 35 mm
Vikt
760 g
SAB
Docb
ISBN
9789127114180
Vardagslivets psykopatologi (häftad)

Vardagslivets psykopatologi

Häftad Svenska, 2006-09-01
339
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En freudiansk felsägning, vad är det? I denna bok, som innehåller två av Freuds mest kända arbeten samt fyra mindre artiklar, kan vi läsa om Freuds tankar kring vardagslivets språkbruk och dess förhållande till det omedvetna.

Freud skriver här om det som alla människor har erfarenhet av och kan känna igen, olika typer av felhandlingar: glömska, förvanskning av minnen, felsägningar etc: Volymen rymmer också en annan av Freuds berömda arbeten kring vardagslivets språkbruk. Vitsen och dess förhållande till det omedvetna. Här undersöker Freud människans vitsande, humor och skratt. I vårt språk och i våra vardagliga handlingar avslöjar sig omedvetna drivkrafter.

Översättning Eva Backelin

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vardagslivets psykopatologi
  2. +
  3. Metapsykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Metapsykologi av Sigmund Freud (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vardagslivets psykopatologi

Övrig information

En freudiansk felsägning, vad är det? I denna bok, som innehåller två av Freuds mest kända arbeten samt fyra mindre artiklar, kan vi läsa om Freuds tankar kring vardagslivets språkbruk och dess förhållande till det omedvetna. Freud skriver här om det som alla människor har erfarenhet av och kan känna igen, olika typer av felhandlingar: glömska, förvanskning av minnen, felsägningar etc: Volymen rymmer också en annan av Freuds berömda arbeten kring vardagslivets språkbruk. Vitsen och dess förhållande till det omedvetna. Här undersöker Freud människans vitsande, humor och skratt. I vårt språk och i våra vardagliga handlingar avslöjar sig omedvetna drivkrafter.