Fornnordisk religion (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
568
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Malin Ericson
Dimensioner
215 x 145 x 45 mm
Vikt
1040 g
SAB
Cmia
ISBN
9789127114296
Fornnordisk religion (inbunden)

Fornnordisk religion

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-10-01
465
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Fornnordisk religion är ett grundligt översiktsverk om nordisk religion och mytologi under vikingatiden. Här behandlas bland mycket annat den förkristna mytologiska föreställningsvärlden med dess skapelse- och undergångsmyter samt de vanligaste gestalterna i den nordiska gudakretsen och andra ofta förekommande mytiska figurer.

Hur var förhållandet mellan religion och samhälle under nordisk forntid? Hur starkt var den härskande maktens ritualer knutna till det religiösa livet? Gro Steinsland svarar på dessa frågor och ger läsaren därmed ett nytt spännande perspektiv på tiden för övergången mellan fornnordisk religion och kristendom.

Fornnordisk religion ger också en kort översikt över forskningshistoria i ämnet, bland annat behandlas hur man förhåller sig till källkritiska problem.

Steinslands framställning ger en modern, bred och mångsidig bild av vikingatiden eftersom den utgår från källor även utanför traditionell religionshistoria, bland annat läggs stor vikt vid arkeologiska och filologiska fynd.

Översättning Malin Ericson
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fornnordisk religion
  2. +
  3. Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edda: Snorres Edda & Den poetiska Eddan av Snorre Sturlasson, Peter August Gödecke (häftad).

Köp båda 2 för 664 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fornnordisk religion. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fornnordisk religion
    Nisse, 5 maj 2015

    Informationen om de olika ämnena är utspridd både här och där i boken, vilket kan göra det hela ganska rörigt när man försöker få en helhetsbild av ett visst tema. Det är dock en välskriven och mycket informativ bok som är fullspäckad med fakta.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Fornnordisk religion