Socialtjänsten i blickfånget : organisation, resurser och insatser (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2008-11-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
234 x 155 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Ohf-c
ISBN
9789127115149
Socialtjänsten i blickfånget : organisation, resurser och insatser (kartonnage)

Socialtjänsten i blickfånget : organisation, resurser och insatser

Kartonnage Svenska, 2008-11-03
404
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Socialtjnstens individ- och familjeomsorg (IFO) r en central del av den svenska vlfrdsmodellen. De insatser som frmedlas dr svarar mot behov som andra trygghetssystem inte frmÂr mta, och till stor del handlar arbetet om att erbjuda hjlp till utsatta grupper i samhllet.

Frfattarna har studerat tre omrÂden inom socialtjnsten i 100 svenska kommuner: barn och ungdom, frsrjningsstd och missbruk. De frsker identi?era trender och rrelser i socialt arbete ñ framfr allt r det resurser och organisering som har stÂtt i centrum fr intresset och hur dessa faktorer pÂverkar insatserna.

Boken har bÂde ett beskrivande och ett analytiskt anslag och vill fungera som utgÂngspunkt fr diskussioner inom socialtjnsten om dess fortsatta utveckling och kopplingen till de socialpolitiska sammanhangen. Den vnder sig bÂde till studerande vid socionomutbildningen och till yrkesverksamma inom socialtjnstens IFO.

ke Bergmark r professor i socialt arbete vid Mittuniversitetet i stersund och forskningsledare vid Institutet fr Framtidsstudier i Stockholm. Tommy Lundstrm r professor i socialt arbete vid institutionen fr socialt arbete, Stockholms universitet. Renate Minas r - l.dr i socialt arbete och forskare vid Institutet fr Framtidsstudier i Stockholm. Stefan Wiklund r - l. dr i socialt arbete. Han har en forskartjnst vid institutionen fr socialt arbete, Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialtjänsten i blickfånget : organisation, resurser och insatser
  2. +
  3. Forskningsmetodikens grunder - Att planera, genomföra och rapportera en undersökning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Forskningsmetodikens grunder - Att planera, gen... av Runa Patel, Bo Davidson (häftad).

Köp båda 2 för 803 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna