Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Wiveka Derans Green
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Cesar's way - the natural, everyday guide to understanding & correcting common dog problems
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
570 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789127115781

Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem

(22 röster)  |   Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2008-04-01

Slutsåld

Cesar Millan har gjort succé i svensk tv, i programmet Mannen som talar med hundar.

I boken berättar han personligt om sitt arbete med störda hundar och om sin syn på hur man bäst kommunicerar med hundar. Han visar hur hundar tänker och agerar och hur man bygger upp en harmonisk relation till hunden, allt för att hunden ska fungera tillsammans med oss människor.

Cesar säger att man ska se världen med hundens ögon, för då ser man att det vi ger hunden kanske inte alls är det som hunden mest behöver. För att lyckas med hundinnehavet måste man också inse att hunden är ett flockdjur och har en medfödd flockinstinkt. Vi måste alltså förstå hundens natur och levnadsvillkor för att lyckas.

Originaltitel: Cesar's Way - The Natural, Everyday Guide to Understanding & Correcting Common Dog Problems

Översättning Wiveka Derans
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Cesar och hans hundar : naturliga lösningar på vanliga hundproblem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hundproblem

  En bra bok, nyttigt för mig som hundägare. Dock handlade boken mycket om det som visats på tv. Men helt klar en läsvärd bok.

 2. Mycket bra bok som ger många aha-upplevelser. Kan...
  A, 2 januari 2014

  Mycket bra bok som ger många aha-upplevelser. Kan verkligen rekommenderas till alla som har eller tänker skaffa hund. En bok som visar hur vi kan leva i harmoni med våra hundar och helt utan våld.

  Det enda negativa i boken är översättarens evinnerliga kommentarer (ö.a) på ställen där de inte alls hör hemma. Minuspoäng till översättaren som är inne och petar med personliga kommentare. Men det kan absolut inte Cesar Millan lastas för!

 3. För att inte säga urusel. Alla nya vetenskapliga...
  liz, 27 juni 2013

  För att inte säga urusel. Alla nya vetenskapliga studier som finns i etologi säger emot allt Cesar säger. Bland annat så är dominans något som endast utövas av individer av samma art och samma kön. Alltså kan du omöjligt vara dominant mot din hund. Lita inte på hans inställsamma leende och övertygande sätt på tv utan välj istället böcker som är baserade på fakta.

 4. Intressant men mastig
  Beatrice Pettersson, 28 april 2011

  Boken är bra och det är intressant att läsa om Cesars väg till att bli en expert på hundarnas språk och signaler. Men det blir lite tungt emellanåt och man tappar lusten till läsningen. Men helt klart en bok man SKA läsa om man inte är en hejjare på signaler och energier från hundar och människor. Ett måste i en hundägares bokhylla...

 5. Ett måste för alla hundägare - och blivande sådana
  @Ime, 1 oktober 2010

  Läsvärd och lättläst bok som bygger på sunt förnuft. Ger även en bakgrund till Cesar själv och hur han kom in på denna bana, hundägarpsykologi. Om Sveriges hundägare tog till sig Cesars enkla budskap skulle vi inte ha några problemhundar eller hundrädda i detta land.

 6. Urk
  Diss, 6 april 2010

  Precis som i hans show, när man ser förbi den där karisman han så gärna bländar folk med, så märker man hur lite han egentligen kan och hur han håller sig till gamla teorier om hur hundar fungerar. Jag hade hoppats att TV-showen var just lite "show". Det var 15-20 år sedan man på allvar trodde att en hund skulle korrigeras till lydnad och att den ser oss som flockledare (eller inte då). Med undantag av mycket speciella och extrema förhållanden, är flockar artspecifika... Ta inte en man på all... Läs hela recensionen

 7. Hemläxa
  Louise, 7 augusti 2008

  Denna boken är den mest tänkvärda jag läst på länge. Jag har ett brinnande intresse för hundar, såklart. Men även för psykologi. Och denna boken handlar väldigt mycket om just det. Det är nog ett år sedan jag läste boken första gången, och det finns fortfarande saker som jag på påminns om i olika vardagssituationer. Att vara en flockledare, behöver du inte bara öva på att vara ifall du har hund, för det fungerar lika i alla situationer. För är du i balans är du en tryggare person. Du MÅSTE läsa denna ifall du vill utvcklas som människa.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Cesar Millan