Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2011-10-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Olle Larkander
Originaltitel
Beat the Blues Before They Beat You
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789127116245
Besegra depressionen innan den besegrar dig (häftad)

Besegra depressionen innan den besegrar dig

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2011-10-21
252
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Besegra depressionen är en tydlig och praktisk handbok för alla som är deprimerade eller känsliga för depression. Den är skriven av en av världens främsta experter inom kognitiv beteendeterapi (KBT) och bygger på aktuell forskning och kliniskt arbete.

På ett balanserat och eftertänksamt sätt beskriver Robert L. Leahy de vanligaste symtomen vid depression och ger konkreta tekniker och strategier för hur man själv redan idag kan börja besegra depressionen. Författaren aktiver, engagerar och vänder sig direkt till läsaren. Boken tar bland annat upp hur man hanterar självkritik, hur man övervinner känslor av hopplöshet och övergivenhet, liksom hur man kan lära sig att sluta älta och bygga upp sin motivation. Den innehåller också flertalet fallstudier och skattningsformulär.

"Jag önskar att du varje gång som du känner dig överdrivet självkritisk, obeslutsam eller hopplös ska kunna öppna boken och finna de verktyg du behöver så du kan hjälpa dig själv. Hemligheten består i att du faktiskt blir din egen terapeut, din egen "livscoach", så att du inte behöver stöd och råd från andra för att bestämma hur du ska handla. Det slutliga målet är att du tar kommandot över dig själv."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »