Fördjupade studier i katastroffysik (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
Special topics in calamity physics
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
300 g
SAB
Hce
ISBN
9789127116351
Fördjupade studier i katastroffysik (pocket)

Fördjupade studier i katastroffysik

(14 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

"Jag skrev den här redogörelsen ett år efter att jag hittade Hannah död. Jag trodde att jag hade lyckats utplåna alla spår av den där natten inom mig. Men jag hade fel. Varje natt när jag slöt ögonen och försökte sova såg jag henne framför mig igen, precis som jag fann henne, hängandes från en tall i en orange förlängningssladd. Nacken var bruten som en tulpanstjälk och ögonen såg ingenting.
Eller så var det just det som var problemet. De hade sett allting."

Sextonåriga Blue har aldrig bott på samma plats i mer än en termin. Tillsammans med sin pappa, den erkände gästprofessorn, har hon rest runt i USA och fått det mesta av sin skolundervisning i bilen. Trots detta, eller kanske just därför, är Blue en toppstudent som vet mer om den klassiska litteraturen än om det liv som tonåringar förväntas leva. Men när Blues pappa plötsligt beslutar sig för att Blue ska tillbringa hela sitt sista år i high school på ett och samma ställe, tar hennes liv en oanad vändning. På ärevördiga St. Gallway School blir hon indragen i en grupp studenter som kallas "De blåblodiga" och vars tillvaro kretsar kring Hannah Schneider, skolans karismatiska filmlärare. Snart befinner sig Blue i en komplicerad härva av konspirationer, svek och död

"Lysande kommer garanterat att bli samma omedelbara klassiker och kultbok som 'Den hemliga historien' eller 'Virgin suicides'." Sunday Telegraph

Översättning Eva Johansson
-------------------------------------------------------------------------------- Marisha Pessl föddes 1977 och är uppvuxen i Asheville i North Carolina men är numera bosatt i New York. Fördjupade studier i katastroffysik är hennes debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Fördjupade studier i katastroffysik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sticker ut
  Per W, 1 augusti 2017

  Precis som titeln antyder är detta en bok som sticker ut och det gäller såväl storyn som språket. Detta är en bok som är lite svår att lägga åt sidan. Språket berör och storyn är udda. Huvudpersonen är svår att släppa, jag gillar henne och vill veta hur det går.

 2. En underbar och annorlunda bok för dig som älskar...
  Erika Bergkvist, 8 juli 2013

  En underbar och annorlunda bok för dig som älskar litteratur. Underhållande, spännande och tankeväckande. Förbered dig på en svindlande resa.

 3. Svår att lägga ifrån sig
  Dizzygirl, 4 februari 2009

  Språket är underbart, inte riktigt lika poetiskt som Jeffrey Eugenides eller Donna Tartt, men om några år kan hon nog nå dit. Historien saknar det djup den utvlovar men den är trevlig att läsa, referenserna uppfriskande och karaktärerna är intressanta. Rekommenderas till den som gillar att läsa böcker men inte alltid läser klart - den här är svår att lägga ifrån sig efter ett tag :)

 4. Mästerverk
  Katti, 4 augusti 2008

  En helt fantastisk läsupplevelse! En blandning av mordgåta och humoristiska betraketelser över Blues liv - jag har sällan läst något så välskrivet och udda!
  Håller med om att stilen påminner lite om Donna Tartt men då främst "Den hemliga historien".
  Helt klart en av de fem bästa böcker jag läst!

 5. Imponerande
  Zeke, 3 juli 2008

  Det är mycket imponerande att läsa Marisha Pessls debutroman. Flirten med litteratur- och filmvärlden kan verka som ett trick, men det håller mycket bra och den som inte är intresserad över litterära referenser kan strunta i dessa. Historien, och framför allt formuleringskonsten är riktigt bra. De beskrivningar hon gör av personer, utseenden, stämningar etc är rena lyckopillren. Så fyndigt och pricksäkert!

 6. En fantastisk historia!
  Anna Glistrup, 15 april 2008

  Det här är helt klart den bästa boken som jag läste 2007. Den är också en av de bästa böckerna jag läst överhuvudtaget. Den är magisk - och inte alls seg. Den är spännande och överraskande med massor av roliga referenser och tips till böcker och filmer som man kan följa upp om man är intresserad. Mycket allmänbildande på så sätt - även om jag tror att boken vinner på att man från början är lite kulturell. Vet inte varför den här boken påminner mig om "Den lilla vännen" av Donna Tart. Kan vara... Läs hela recensionen

 7. En annorlunda upplevelse
  thoora, 28 mars 2008

  Att läsa denna bok är verkligen en annorlunda upplevelse. Den är skriven med ett udda språk och på ett udda sätt, med mycket referenser som jag inte vet om andra än akademiker och litteraturnördar uppskattar. Själv tog det lång tid att komma fram till ifall jag hatade eller älskade boken, men eftersom jag hela tiden läste vidare får nog summan bli att jag gillade den. Jag gillar att läsa böcker som överraskar lite och trots att historien i den här inte riktigt faller mig i smaken inser jag at... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Marisha Pessl