Natur och Kulturs Psykologilexikon (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
827
Utgivningsdatum
2008-09-01
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
236 x 175 x 40 mm
Vikt
1140 g
SAB
Do(x)
ISBN
9789127116580
Natur och Kulturs Psykologilexikon (häftad)

Natur och Kulturs Psykologilexikon

(5 röster)
Häftad Svenska, 2008-09-01
389
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
De psykologiska frågorna har alltid lockat och intresserat. De berör oss eftersom de handlar om människan vilka vi är, hur vi beter oss och varför, våra drivkrafter, värderingar och attityder, relationer, vår utveckling och mycket mer. Många psykologiska termer är införlivade med vårt dagliga språk och vi möter dem i yrkeslivet, i tidningarna och litteraturen och i samtalen.

1994 utkom den första utgåvan av Natur och Kulturs Psykologilexikon. Under denna period har kunskapsutvecklingen inom psykologin varit betydande. Vissa delområden har vuxit sig starkare, exempelvis neuropsykologi och kognitionspsykologi, andra har trätt tillbaka. Samtidigt har en mängd nya begrepp tillkommit och nya namn blivit aktuella. Självklart har detta speglats vid revideringen av verket.

Lexikonet innehåller också ord som ofta förekommer i psykologiska texter från andra områden som psykiatri, sociologi, vetenskapsteori, filosofi och statistik.

Natur och Kulturs Psykologilexikon rymmer cirka 7 000 termer, förkortningar, begrepp och personnamn. Korsreferenser bidrar till lexikonets användbarhet. Hänvisningar till ord med likartad eller motsatt betydelse görs genomgående. Den engelsk-svenska ordlistan gör lexikonet särskilt användbart för dem som läser engelskspråkiga artiklar eller böcker i psykologi och psykiatri.

Natur och Kulturs Psykologilexikon är ett självklart uppslagsverk för alla yrkesverksamma på psykologins olika fält och för angränsande professioner inom hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Lexikonet är dessutom en guldgruva för journalister, studerande och den intresserade allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natur och Kulturs Psykologilexikon
  2. +
  3. Grunderna i vår tids psykologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Grunderna i vår tids psykologi av Philip Hwang, Ingvar Lundberg, Jerker Rönnberg, Ann-Charlotte Smedler (häftad).

Köp båda 2 för 935 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Natur och Kulturs Psykologilexikon