Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2009-08-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
233 x 153 x 20 mm
Vikt
580 g
SAB
Doat
ISBN
9789127116924
Att testa barn och ungdomar : om testmetoder i psykologiska utredningar (häftad)

Att testa barn och ungdomar : om testmetoder i psykologiska utredningar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2009-08-10
446
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att testa barn och ungdomar är en unik svensk grundbok i psykologisk testning och utredning av barn och ungdomar. Den är en uppdaterad och utökad version av klassikern Att testa barn.

Författarna förklarar i vilka sammanhang det kan vara aktuellt att testa barn och ungdomar, och går grundligt igenom relevant psykometri samt hur man väljer testmetod. Centrala test presenteras och granskas: utvecklings- och begåvningstest, specifika funktionstest och personlighetstest. Utifrån sin mångåriga erfarenhet beskriver författarna vad man ska tänka på i den praktiska testsituationen, hur man kan öva på testning och hur olika testresultat kan tolkas. I boken beskrivs även hur man återför utredningsresultat i skriftliga psykologutlåtanden och i samtal. Ett särskilt kapitel ägnas åt testning av barn med annan språklig och kulturell bakgrund. 

Test är hjälpmedel som kräver gedigna psykologiska kunskaper och kritiskt tänkande för att användas rätt. Författarna förespråkar därför en helhetssyn, och att testresultat måste vägas samman med all annan information om barnet eller tonåringen.

Boken riktar sig till studerande på psykologprogrammet och utbildningar inom neuropsykologisk testning, till yrkesverksamma psykologer samt andra som vill lära sig mer om psykologisk testning och utredning av barn och ungdomar.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att testa barn och ungdomar : om testmetoder i psykologiska utredningar
  2. +
  3. Introduktion till metaanalys och systematiska översikter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Introduktion till metaanalys och systematiska ö... av Hugo Hesser, Gerhard Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 785 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Att testa barn och ungdomar : om testmeto...