Minska din stress med meditation (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
197
Utgivningsdatum
2008-09-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Ulla-Stina Rask
Dimensioner
178 x 111 x 12 mm
Vikt
120 g
SAB
Dokba
ISBN
9789127117112
Minska din stress med meditation (pocket)

Minska din stress med meditation

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2008-09-29

Slutsåld

I denna bok visar Andries J Kroese på ett praktisk, lågmält och sakligt sätt, helt utan mystifikationer, hur vi kan använda meditation och yogaövningar för att minska stress, öka uppmärksamheten, förbättra vår livskvalitet och utvecklas som människor.

Den metod han använder kallas uppmärksamhetsmeditation. Genom den kan vi nå så djupt att de vanor som framkallar stress kan förändras inifrån. I denna meditationsform riktas vår uppmärksamhet mot andning, kroppsrörelser och tankar och vi når en effektiv avspänning i vardagslivet. Vi uppnår sinnesro och kommer till insikter som leder till ett stressminskande beteende.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Minska din stress med meditation. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Anette Kristina Blomqvist, 19 oktober 2016

  Blev mycket besviken när boken var slutsåld! Jag köpte denna 2003 och älskade den. Hade tänkt att ge den till en vän. Absolut lätt att ta till sig. Användbar. En bok du absolut behöver. Mycket bra!!!

 2. Varning
  Max, 2 september 2012

  Den som läser reklamen och förväntar sig att den här boken skulle vara någorlunda fri från flum och mystifikationer riskerar att känna sig lurad.

  Här är ett smakprov på texten:

  "Under meditationen kan frågan 'Vem är jag?' dyka upp helt spontant i medvetandet. Det kommer från samma skaparenergi som finns där svaret befinner sig. Det är ingen skillnad mellan subjektet - den som ställer frågan - och svaret, objektet. Det är en energiprocess utan dualism - ingen känsla av att d... Läs hela recensionen

 3. Tryckfel
  Nöjd True Blood fan, 3 augusti 2010

  Boken som jag fick hem var det massa tryckfel i. Vissa bokstäver saknades det var mellanrum mellan vissa ord ungefär så här:

  " V issa Bokstäver s knades och det var mellan rum mellan vissar ord"

  Synd, för nu vet jag inte om jag orkar läsa ut den.

Visa alla 3 recensioner

Recensioner i media

Några pressröster om första utgåvan av boken 2000:

"Efter att ha läst boken känns meditation och yoga varken svårt, flummigt eller konstigt längre, utan som ett komplement eller alternativ till andra förebyggande och stressreducerande aktiviteter." (Maria Morberg i Du och jobbet)

"Det låter mystiskt för oss rationella västerlänningar... Kroeses bok... är dock glasklar och inte det minsta mumbojumbo. Rent av praktisk." (Dixie Eriksson i Nerikes Allehanda)