Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2008-11-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 109 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789127117143
Och vet inte vart (pocket)

Och vet inte vart

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket, Svenska, 2008-11-03
44
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När paret Anna och Sal är på väg till Colombia för att adoptera två bröder, tre och fyra år gamla, känner Anna oron och paniken komma krypande. Tänk om barnen är sjuka, rädda eller helt enkelt inte vill följa med? Helst vill hon bara vända om och åka hem.

De hämtar pojkarna Abél och José och stannar kvar i landet några veckor för att lära känna varandra och försöka bli en familj. Men snart besannas Annas farhågor. Pojkarna förblir oåtkomliga och betraktar mest Anna och Sal som señor och señora, några vuxna som ger dem mat och nya kläder. José är dessutom sjuk och faller stundtals i koma, men läkarna kan inte ställa någon diagnos.

Väl hemma i Sverige blir det inte bättre. Problemen med José eskalerar han får ständiga raseriutbrott, pratar mycket om döden och är föraktfullt avståndstagande, framför allt gentemot Anna. Abél är mer öppen och nyfiken, men vill mest vara till lags. Den närhet och kärlek till barnen som Anna och Sal så länge längtat efter infinner sig inte. Anna känner skuld och ju längre tiden går, desto mer mardrömslik blir tillvaron.

Och vet inte vart är en stark, ärlig och gripande historia om hur livet inte alltid blir som man har tänkt sig. Boken är delvis självbiografisk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Och vet inte vart
 2. +
 3. 1984

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1984 av George Orwell (pocket).

Köp båda 2 för 94

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Och vet inte vart. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket gripande roman
  Anker Jensen, 25 januari 2009

  En mycket gripande roman om att livet sällan blir som man tänkt sig. En bok som man har väldigt svårt att lägga ifrån sig, man vill sträckläsa den. Jag kommer att läsa om den så småningom. Rekommenderas varmt!

 2. En gripande och utomordentligt välskriven roman
  Sara, 19 februari 2008

  "Och vet inte vart" är en ovanligt stark och gripande roman om de val livet ställer oss inför och om hur svårt det är att välja. En existentiell och viktig bok.Med ett mycket vackert språk! Elisabeth

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Astrid Flemberg-Alcalá

 • Alltid nu

  Astrid Flemberg-Alcalá

  Minnet gör det möjligt att röra sig fram och tillbaka mellan sammanhang och erfarenheter. Alla en människas åldrar finns och reflekteras i henne på en och samma gång. Det ställer frågor om identitetens varaktighet. Splittras vi eller rör vi oss "h...

Bloggat om Och vet inte vart