Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2009-01-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
133 g
SAB
Qba,Qbf
ISBN
9789127117594
Riv pyramiderna! : en bok om den nya människan, chefen och ledaren (pocket)

Riv pyramiderna! : en bok om den nya människan, chefen och ledaren

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2009-01-05
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Riv pyramiderna! är en klassiker när det gäller strategiskt ledarskap, författad av en av svenskt näringslivs mest karismatiska gestalter. Detta är en medryckande och engagerande text som har fångat läsare över hela världen. Boken kommer nu ut i en reviderad utgåva med ett nyskrivet efterord av författaren.

Jan Carlzon skapade som rekordung VD för Linjeflyg och SAS rubriker och rörde om ordentligt i den svenska företagsvärlden. Hans ledningsfilosofi satte kunden i centrum och betonade delaktighet och information som en väg till lönsamhet och vinst.

Att ta vara på medarbetarnas erfarenheter, bryta otympliga hierarkiska strukturer och ha tydliga strategiska mål Jan Carlzons råd är lika giltiga idag som när boken utkom för första gången på 1980-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Riv pyramiderna! : en bok om den nya människan, chefen och ledaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En ögonöppnare!
  Fredrik Nilsson, 17 december 2016

  Jan Carlzon är ett namn jag minns från när jag var liten, han var någon som "frälste" SAS, men mer än så kan jag inte riktigt påminna mig att jag minns. Carlzon med z minns man av någon anledning och sedan jag fick reda på att han skrivit en bok så har jag velat läsa den. Det var väl dock inte helt planerat att det skulle dröja närmare 20 år eller så. Men det gjorde det.
  Den här boken förklarar vad det var som var så banbrytande med att Jan tog över som VD på SAS, vad det var han ändrade ... Läs hela recensionen

 2. Känna medarbetare
  Georges Johansson, 8 augusti 2016

  Rekommenderas för dagens företagsledare. De flesta har ingen aning om vad som händer på golvet.

  Jag har erfarenhet efter 40 år som mellanchef.

  Georges

 3. Köpte boken som kurslitteratur. Men boken är helt...
  Mikael Frid, 20 maj 2013

  Köpte boken som kurslitteratur. Men boken är helt klart värd att läsa även utan tvång.
  Ett bra tips till semestern!

 4. woaw
  S.T, 18 juni 2012

  Riv Pyramiderna är en utav det bästa böckerna jag har läst. Att få följa med Jan Carlzson's fantastiska karriär och story är en enorm inspirerande guide för dagens ledare. Jag har själv en master examen i ledarskap, och har läst många ledarskapsböcker och läst om många ledare. Men att läsa en sådan bok som denna kommer före många litteraturer. Jag rekommenderar riv pyramiderna extremt mycket. Detta är en guide för dagens ledare och även framtida ledare.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jan Carlzon

Bloggat om Riv pyramiderna! : en bok om den nya männ...