Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2009-08-07
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
215 x 140 x 17 mm
Vikt
330 g
SAB
Dcb
ISBN
9789127118089
Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt tänkande (inbunden)

Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt tänkande

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2009-08-07
349
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kan levereras innan jul!
Ny reviderad utgåva.

Att tänka kritiskt är att självständigt ta ställning till rimligheten i påståenden och argument. Det är en ovärderlig förmåga när vi ställs inför frågor där svaren är många och motstridiga och argumentationen pekar i olika riktningar. I sådana situationer kan det vara svårt att skaffa sig överblick över argumenten, ta ställning till deras styrka och göra en samlad bedömning av alternativen.

Lyckligtvis är detta svårigheter som går att hantera med just sådana verktyg som Argumentationsanalys erbjuder. Genom att använda dem förbättrar vi vår förmåga att både identifiera argument i text och tal och bedöma deras beviskraft. Den som själv behöver skriva en argumenterande text eller göra ett argumenterande framförande har dessutom god hjälp av bokens metod att åskådliggöra hur olika argument i en viss fråga förhåller sig till varandra.

Argumentationsanalys är en teoretisk och praktisk handledning med övningar. Boken riktar sig till studenter i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen, men också till alla andra som konfronteras med komplicerade argumentationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt tänkande
 2. +
 3. Konsten att argumentera

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konsten att argumentera av Thomas Anderberg ().

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Argumentationsanalys : färdigheter för kritiskt tänkande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rak
  Christian Thomasson, 14 augusti 2018

  En rak och enkel bok i argumentationsanalys och bra på att både diskutera olika sorters argument både för (P) och emot (C). Och hur man skall tänka och även skriva ner hur man skall notera för att ha koll på vilket argument som hör ihop med vilket. Även hur troligt ett argument är gås igenom och olika vikter av argument.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Ethical, Social and Psychological Impacts of Genomic Risk Communication

  Ulrik Kihlbom, Mats G Hansson, Silke Schicktanz

  This volume presents the ethical implications of risk information as related to genetics and other health data for policy decisions at clinical, research and societal levels. Ethical, Social and Psychological Impacts of Genomic Risk Communication ...