Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2009-01-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
179 x 110 x 14 mm
Vikt
120 g
SAB
Qba,Bfk
ISBN
9789127118249
Konstiga företag (pocket)

Konstiga företag

Pocket Svenska, 2009-01-05
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under modern tid har konstnärligt utövande och företagande betraktats som två närmast motsatta företeelser. Den kreativa konstnären kontra den rationella kapitalisten. Men någonting har hänt. I managementlitteratur hyllas nu den visionära ledaren, styrd av känsla och intuition, samtidigt som ledare för konstnärliga organisationer försöker organisera sin verksamhet enligt företagsekonomiska teorier.

Men vad blir resultatet? Konstiga företag ger inga färdiga svar, men är ovärdelig läsning för den som vill ha en bakgrund till den kulturpolitiska debatten om hur den estetiska respektive ekonomiska världen ska förhålla sig till varandra.

Emma Stenström är forskare och lärare vid Handelshögskolan i Stockholm, gästprofessor vid Konstfack och en av pionjärerna inom forskningsområdet kulturekonomi. Konstiga företag är en förkortad nyutgåva av hennes uppmärksammade doktorsavhandling från 2000.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konstiga företag
 2. +
 3. Teckna typsnitt : kreativ handtextning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Teckna typsnitt : kreativ handtextning av Lee Suttey (inbunden).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Stenström

 • Kreativt kapital : om ledning och organisation i kulturella och kreativa näringar

  Emma Stenström, Lars Strannegård

  FÖRMÅGAN ATT TÄNKA NYTT har blivit allt viktigare. Kreativitet är en ekonomisk grundbult och en av tillväxtens viktigaste mekanismer. Dessutom står vi inför samhällsutmaningar som också kräver kreativa lösningar. Problemet är att vår kunskap är be...

 • Bubbelhoppa : en metod för att förstå andra

  Emma Stenström

    VILL DU: Vidga dina perspektiv och tänka nytt? Föra konstruktiva samtal med oliktänkande? Hantera komplexitet och mångfald? Samarbeta bättre med andra? Bubbelhoppa är en metod som forskaren Emma Stenström har utvecklat efter att ha prövat d...