Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2008-12-08
Upplaga
8
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
276 x 215 x 14 mm
Vikt
780 g
SAB
Ld
ISBN
9789127118867
Släktforska steg för steg (inbunden)

Släktforska steg för steg

(32 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2008-12-08
256
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Läs ett provkapitel här>>

Reviderad utgåva.

Släktens historia väcker nyfikenhet. Ett gammalt fotografi eller ett brev eller kanske tingen vi ärvde väcker lusten att forska i släkten. I dag har det dessutom blivit så lätt och roligt att släktforska - källorna finns till stor del på Internet. Och alla har vi rätt att ta del av de offentliga källorna.

Släktforska steg för steg visar hur det går till att ta reda på sin släkts historia. Här invigs man i hur och var man börjar sitt sökande och vart man vänder sig när man betat av grundkällorna. Man får lära känna en verklig familj och följa den till slutet av 1600-talet, genom de olika källorna. Det är lätt att gå vilse på färden. En felstavning av ett gårdsnamn kan vara förödande, och varför stavas namnen olika i olika källor - vem av personerna med samma namn är egentligen den släkting jag vill veta mer om? Utdrag ur källorna och kommentarer till dem visar hur man går tillväga. I boken finns alla anvisningar man behöver för att komma igång.

Det här är den åttonde aktualiserade utgåvan av Släktforska steg för steg. Här finns allt ifrån de allra äldsta kyrkböckerna, om 1900-talets källor, om emigranthandlingar, och inte minst om hur man forskar med datorns hjälp.

Se även www.temaslaktforskning.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Släktforska steg för steg
 2. +
 3. Arkivism : en handbok : hitta, spara och organisera för framtidens historieskrivning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arkivism : en handbok : hitta, spara och organi... av Helene Larsson Pousette, Lina Thomsgård, Mia Skott, Marie Steinrund, Lisa Qviberg (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Släktforska steg för steg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gammal information
  Gunilla Jarfelt Nilsson, 15 september 2020

  Alltför mycket i boken är gammalt och gäller inte längre. Borde göras en ny reviderad och uppdaterad upplaga där allt som inte längre gäller (och det är mycket) är utbytt mot det som gäller idag. Alternativt att sådant som förändras, t ex url:er och namn på applikationer tas bort helt och hållet. Annars är boken OK.

 2. Släktforskning
  Lotta , 2 oktober 2018

  En mycket bra bok för grunden när man vill börja släktforska. Läs igenom och du får många aha-upplevelser. Lycka till!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna